Terme'de 40 yıllık asbestli borular değişiyor

TAKİP ET

Terme ilçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), alt yapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul 'Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız daha sağlıklı hatlardan su tüketebilecekler' Dedi.

Samsun'un Terme ilçesinde, altyapı çalışmalarını sürdüren Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekipleri, asbestli boruları sökerek yerine uzun ömürlü ve insan sağlığına zararı olmayan pvc borular döşüyor. Başkan Kul ilçenin Atatürk caddesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgiler aldı.

YENİ VE KALİTELİ ŞEBEKE

Yıllardır Terme’nin altyapı sıkıntısı yaşadığını söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 40 yıl önce döşenmiş ve sağlıksız su sistemi tamamen yenilenerek Terme’nin su sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak dedi. Başkan Kul açıklamasında; "Terme hasretini çektiği yeni ve kaliteli su şebekesine kavuşuyor. Şebeke sisteminin ilk ayağı olan ana taşıyıcı şebeke boruları döşenmeye başladı. Şehir merkezinde bulunan ve sık sık patlayarak vatandaşların yaşam kalitesini düşüren borular da değiştiğinde iş tamamlanmış olacak. Bu sayede vatandaşlarımız evlerinde tertemiz suyun keyfini yaşarken, eski sistemden kurtulmuş ve bu sayede asbest olarak adlandırılan şebeke sistemi de tarihe kavuşmuş olacak. “ Dedi.

BAŞKAN KUL’DAN TEŞEKKÜR

Başkan Kul Terme ilçesinde devam eden çalışmalardan ötürü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Genel Müdür Yardımcısı N. Kemal Bakoğlu,  SASKİ Kanal Daire Başkanı Muhlis Yeşilyurt, İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller, SASKİ Terme Şube Müdürü Hikmet Yılmaz ve Terme Şube Teknikeri Muzaffer Karapıçak’a teşekkür etti.

Terme Belediyesi