Terme'de Ayakkabı Boyacılarına Özel Lostra Salonu

TAKİP ET

Terme Belediyesi tarafından Kent'te ayakkabı boyacıları için özel lostra salonu yapıldı. Belediye Başkanı Şenol Kul, 'Osmanlıdan günümüze lostra salonları tarihsel mirasımız. Bu mirası Terme'de yaşatmak ve ayakkabı boyacılarımıza daha sağlıklı hizmet yapacakları bir olanak sunmak için belediyemiz tarafından Lostra Salonu yaptık.' Dedi.

Terme Belediyesi tarafından yapılan lostra salonları açılarak, vatandaşların hizmetine sunuldu. Terme’de ayakkabı boyacılığı yapan vatandaşlar tarafından talep edilen lostra salonu konusunda Başkan Şenol Kul hemen çalışmalara başlanması için talimat vermişti. Vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi adına kısa sürede tamamlanan lostra salonu açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Olumsuz hava şartlarında sokaklarda boyacılık yaparak, para kazanmaya çalışan Ayakkabı boyacıları için sabit bir mekân ve kapalı, daha sıcak bir ortam sağlayan lostra salonu modern görünü ile de göz dolduruyor.

TARİHSEL MİRASIMIZ

Belediye Başkanı Şenol Kul lostra salonlarının Osmanlıdan günümüze tarihsel miraslarımız olduğunu ifade ederek, “Osmanlıdan günümüze lostra salonları tarihsel mirasımız. Bu mirası Terme’de yaşatmak ve ayakkabı boyacılarımıza daha sağlıklı hizmet yapacakları bir olanak sunmak için belediyemiz tarafından Lostra Salonu yaptık. İlçemizde ayakkabı boyacılığı yapan vatandaşlarımızın bizden böyle bir talebi oldu. Bizde Terme Belediyesi olarak bu talebi hızlıca yerine getirerek, ayakkabı boyacılarımız için modern görünümlü lostra salonu hazırladık. Yapımı tamamlanan lostra salonumuza ayakkabı boyacılarımız yerleşti ve artık kendileri için daha sağlıklı bir ortamda hizmet vermeye başladılar. Termemiz de modern görünümlü lostra salonuna kavuşmuş oldu” şeklinde konuştu.

Toplam 6 salondan olan lostra salonu Kışla sokakta vatandaşlara hizmet vermeye hazır.