Terme'de ramazan sokağı dolup taşıyor

TAKİP ET

Terme ilçesinde ramazan ayı birlik, beraberlik ve coşkuya sahne oluyor. Terme ırmak kenarına kurulan ramazan sokağında düzenlenen çeşitli etkinliklerle ramazan ayının ruhu yaşatılıyor. Bu yıl 1.'sini gerçekleşen Terme Ramazan sokağı etkinliklerinin dün akşamki konuğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

On bir ayın sultanı ramazan ayının gelmesiyle birlikte Terme’ye de şenlik geldi. Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Terme Ramazan Sokağında her akşam farklı bir etkinlik gerçekleştiriliyor. İftardan sonra hareketlenen sokakta vatandaşlar etkinlikleri büyük bir ilgiyle seyrediyor.
Dün akşam, Terme ramazan sokağında vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen etkinliklerde Katre ilahi ve ezgi gurubu tarafından tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileri sunuldu.

NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR DİYENLERE
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,  ramazan sokağında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ağırladı. Terme ramazan sokağı etkinliklerinden övgü ile bahseden Başkan Yılmaz, “Terme Ramazan Sokağı”  "Nerede o eski Ramazanlar" diyenlere o nostaljiyi ve maneviyatı yeniden yaşatıyor. Terme Ramazan sokağını bizler de ziyaret edip vatandaşlarımızla sohbet etme fırsatı bulduk” dedi.

RAMAZAN’IN TADI TERME’DE
Terme’lilere güzellikler yaşatmak istediklerini belirterek, ziyareti için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Kul, “Ramazan akşamlarını, nostaljik güzelliklerle yaşatmak için böyle bir sokağı açmayı uygun gördük. Vatandaşlarımız Ramazan ayını, Ramazan Sokağı'nda yaşamanın tadına varıyorlar. Tüm hemşehrilerimizi, Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak için, Ramazan Sokağımıza bekliyoruz” diye konuştu.

 

Terme Belediyesi