Terme'de teröre tepki yürüyüşü

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisi organizesi ile İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısını protesto için "Teröre Tepki ve Şehitleri Anma" yürüyüşü düzenlendi.

Terme; Protokolüyle, genciyle, yaşlısıyla, 7’den 70’e her kesimiyle bir oldu, birlik oldu ve tek yürek halinde kenetlenerek teröre tepki yürüyüşünde bir araya geldi.  İstanbul ve Kayseri’de düzenlenen terör saldırıları, Terme Kent Konseyi Gençlik meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşle kınandı. Etkinliğe Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Terme Belediyesi Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'nden devam ederek Terme meydanında son buldu. Burada saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve şiirler okundu, dualar yapıldı.


‘YILMAYACAĞIZ, BOYUN EĞMEYECEĞİZ’
Belediye Başkanı Şenol Kul yaptığı konuşmada, bu ülkenin vatanseverleri, yiğit evlatları olduğu sürece kimsenin milleti yıldıramayacağını, bu ülkeye boyun eğdiremeyeceğini söyledi. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunların aşılacağına vurgu yapan Kul “Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki; Milletimizi birliğinden, bütünlüğünden ve beraber yaşama kararlılığından asla vaz geçiremeyeceklerdir. Son 1 ayda Terme’den 6 tane gazimiz var. Daha önceden şehitlerde verdik. Her bir karışı şüheda kanıyla sulanmış bu aziz vatanı bin kez daha kazanmamız gerekse yine varız. Hepimiz şehit olmaya gazi olmaya hazırız. Halkımızdan tek isteğimiz, yaşanan olaylar karşısında metanetini korumalı ve sağduyulu olmalıdır. Ben buradan tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

‘ALLAH’TAN BAŞKASININ ÖNÜNDE ÇÖKMEYECEĞİZ’
Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik İstanbul ve Kayseri’de gerçekleştirilen menfur terör saldırısını lanetlemek amacıyla toplandıklarını ifade ederek, “ Önce İstanbul’da ardından Kayseri’de kalleşçe vurulduk. PKK, DEAŞ, DHKPC, FETÖ, isimleri farklı olsa da hepsi aynı hedef için hareket ediyor. Güçlü, istikrarlı bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye’miz ne zaman olumlu bir adım atsa kan, can ve vahşet olarak önümüze gelmektedir. Bizi korkutmak yıldırmak istiyorlar. Boşuna bir hevesin peşindeler. Korkmayacağız, yılmayacağız. Allah’tan başkasının önünde diz çökmeyeceğiz. Tarihimiz boyunca hain planları nasıl öne çıkardıysak, bundan sonra da çıkaracağız. Bundan önce de başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar." diye konuştu.