Terme'den Halep'e yardım aktı

TAKİP ET

Terme'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Terme Belediyesi, Türk Kızılayı ve Terme'li işadamlarının düzenlediği kampanyalarla toplanan yardım malzemelerini taşıyan 11 TIR bugün dualarla Halep'e uğurladı.

İHH Terme Şubesi, Terme Belediyesi, Türk Kızılayı Terme Şubesi ve Termeli işadamları öncülüğünde toplanan 11 tır un ve gıda yardımı, Halep’e doğru yola çıktı.  Yardım malzemelerini taşıyan 11 TIR yola çıkmadan önce tören düzenlendi ve dualar yapıldı. Törene Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İHH Terme Şube yetkilisi İsa Şahin, Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TERME’LİNİN YÜREĞİ SICAK”
Yapılan törende konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Büyük bir katliamın yaşandığı Halep ümmetin bir parçasıdır. Bütün emperyalist güçler oradaki zulme ve katliama sessiz kalıyor ama biz millet olarak onlara gücümüz oranında destek olmaya devam ediyoruz. 11 adet yardım TIR'ını Terme’den Halep'e gönderiyoruz. Bugün bu soğuk havada bizim yüreğimizin ne kadar sıcak olduğunu hep beraber burada paylaşarak gösteriyoruz. Kardeşlerimiz bize geldiğinde Halep’e yardım için 1 tır organize etmek istediklerinde biz tamam dedik. Ancak, Terme’linin yüreği o kadar sıcak o kadar kalpten ki 11 TIR doldu. Yardımlarımız inşallah devam edecek. Rabbim sizden ve bu aziz milletimizden razı olsun. Cenabı Allah, Halep'teki kardeşlerimize bir an önce kurtuluşu nasip etsin" şeklinde konuştu.

“ALLAH RAZI OLSUN”
İHH Terme Şube Başkanı İsa Şahin ise, "Halep'te yaşanan insanlık dramı bizim lügatımıza yeni sözler ve kelimeler yükledi. Tarih boyunca yaşanan ızdıraplarından birisi Halep'te yaşanıyor maalesef. Halep'teki çocuklarımız bilgisayar ve bisiklet hayali kurmak yerine artık bir an önce Cennet'e gidip ekmek yiyeyim diyor. Narkozsuz ilaçsız ameliyatlar yapılıyor. İHH olarak onların acılarına ortak olmak bir nebze bile olsun çare olmak için böyle bir kampanya başlattık. Yoğun ilgi gösteren Terme halkından Allah razı olsun” diye konuştu. 

“KIZILAY OLARAK YARDIMA KOŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Türk Kızılayı Terme Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu Tüm dünyanın gözü önünde büyük bir kıyım yaşandığına dikkati çekerek “Her gün öldürülen sivillerin, özellikle çocukların görüntülerinin dünyayı ayağa kaldırması gerekirken, maalesef dünya devletlerinden hala etkili bir tepki gelmiyor. Türk Kızılayı olarak dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olanlara yardıma koşmaya devam ediyoruz” dedi.