Terme'den Halep'e yardımlar devam ediyor

TAKİP ET

Terme'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Terme Belediyesi işbirliği ile toplanan içerisinde battaniye, yorgan, yatak ve gıdaların bulunduğu yardım TIR'ı Terme'den yola çıktı.

Terme ilçesinde, Halep'te abluka altında yaşayan savaş mağdurları için toplanan battaniye, yorgan, yatak ve gıdaların bulunduğu 2 yardım TIR’ı bölgeye gönderildi. İlçeden 15 gün önce de İHH, Terme Belediyesi, Terme’li iş adamları ve Kızılay tarafından toplanan 11 TIR gıda yardımı Halep’e gönderilmişti.

İLÇE HALKINA TEŞEKKÜR
Yardım TIR’ları yola çıkmadan önce Terme Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan İnsani Yardım Vakfı Terme Temsilcisi İsa Şahin, “Mazlumlara yardım etmek, bir bebeğin karnını doyurmak, bir çocuğun üzerine battaniye örtmek amacıyla, Terme’de belediyemiz işbirliği ile yardım kampanyası başlattık. Daha önce de İHH ve Terme Belediyesi işbirliğinde 4 TIR gıda yardımını bölgeye göndermiştik. Şimdide bu kampanya dâhilinde özellikle battaniye ve barınma yardım ihtiyaçlarını alıp bunları inşallah kardeşlerimize ulaştıracağız. İlçe halkımızın destekleriyle toplanan malzemeleri uğurluyoruz. Destek veren tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.

CANIMIZ YANIYOR
Suriye'de 5-6 yıldır devam eden savaş nedeniyle 600 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Başkan Kul “Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla, ateşkes sağlandı. Her zaman muhtaç, mağdur, darda kalmış, zulüm altında, savaş alanında, sıkıntı içerisinde bulunan herkesin yardımına koşan aziz bir milletiz. Dün Balkanlarda bunu yapıyorduk, bugün de bu yardımları Halep’e yapıyoruz. İnşallah bu yardımları Halep’teki kardeşlerimize ulaştıracağız. Canımız yanıyor. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Elimizden gelen ne imkân varsa hepsini ortaya koyup yardımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.