Teşvik, ödül yok ama burada okuyan çok!

TAKİP ET

Samsun İlkadım İlçesi Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan kütüphane kısa süre içinde öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi görerek okuyucu ile kitaplar buluşturuldu.

İlçesi Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Ruşen Yıldırım'ın Kişisel Gayretleri Sonucunda oluşturulan kütüphanede,  Türk Ve Dünya Klasikleri, Tarihi, Dini, Kişisel Gelişim ve Güncel kitaplardan oluşan 1000 Civarında Kitap bulunmaktadır.  
Öğrenci, Veli Ve Öğretmenlerin kullanımına  Kasım 2018’ de sunulan kütüphaneden  Haziran 2019 kadar 1202 Öğrenci, 33 Öğretmen ve 12 veli kitap okumuştur. Hiç kimse kitap okuması için teşvik edilmemiş, okuyanlar için ödül verilmemiş, bilgilendirme çalışması yapılmamıştır. 
Gerçek okuyucu ile kitapların buluşması sağlanmış, zamanla etkisi göle atılan taş misali okulda öğrenci, öğretmen ve velilerin dikkatini çekmiştir. 


Okul Müdürü Seyit Ahmet Kılıç, Bu çalışmadan dolayı öğrenci, öğretmen ve velilerimiz memnuniyetlerini her seferinde dile getirdiklerini söyleyerek, "Bu çalışma teneffüs ve öğle tatillerinde yürütülmüştür.  Bu zaman aralığında öğrencilerimizin okudukları kitaplar teslim alınarak yenileri ile değiştirmek suretiyle gerçekleşmiştir. Bir çok öğrencimiz, arkadaşım sizden okumak için kitap almış bende almak istiyorum diyerek gelmesi, kitap okuma alışkanlığı kazanmasına önemli katkı sağlamıştır. Öğrencilerimizin kitap okuma konusunda istekli davranışları okulumuz öğretmenlerini ve velilerimizi mutlu etmiştir. Öğrencilerimizin kitap okumaları sayesinde kişisel gelişimlerine katkı, devamsızlık ve disiplin olaylarının azalması ve kötü alışkanlıklardan korunmasında Önleyici Rehberlik hizmetleri yönünden olumlu katkısının olduğu okul idaresi, öğretmen ve velilerimiz tarafından belirtilmiştir. Kütüphanemize kitap bağışında bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. 2019/2020 eğitim öğretim yılında da aynı çalışmaya yeni kitaplarla devam etmeyi düşünüyoruz. Kütüphanemize kitap bağışında bulunan ve bulanacak olan tüm kişi ve kurumlara Çalışmayı yürüten öğretmenimize bir kez daha teşekkür ederim." dedi. 

İlçesi Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu