TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı) Üniversite Burs Başvuruları Başladı

TAKİP ET

Toplum Gönüllüleri Vakfı burs programları kapsamında, 2019 - 2020 akademik yılı için burs başvuruları başladı.

Başvurular maddi gereksinim, akademik başarı ve gönüllük deneyimi / potansiyeli kriterleri ile  değerlendirilip online sistemde sıralanmakta. 

Bu dönem başvuran adaylar arasından, gençlik ve öğretmen çocukları bursu için toplam 250 yeni öğrenciye burs olanağı sağlanabileceğini ifade eden, TOG(Toplum Gönüllüleri Vakfı) Samsun Temsilcisi, TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, her yıl 5.000'in üzerinde başvuru alındığını, burs almaya hak kazananlardan maddi gereksinim, akademik başarı ve gönüllü çalışmalara katılım gerektiğinin altını çizdi, burs.tog.gen.tr adresine girilerek, Gençlik Bursları ve Öğretmen Çocuğu Bursları'na başvuru yapabileceği ifade edildi.

HANGİ BURS PROGRAMLARINA NASIL BAŞVURABİLİRİM
 
Gençlik Bursları:
 
Bu burs fonuna Türkiye'deki üniversitelerin lisans/önlisans seviyelerinde öğrenim gören öğrencileri başvuru yapabilir. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, dikey geçiş yapanlar ve hazırlığı bitirip 1.sınıfa başlayacak öğrenciler “yeni sınıf” kapsamındadır. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve üzeri sınıfları okuyacak öğrenciler “ara sınıf” kapsamındadır. Yeni ve ara sınıflar için iki ayrı form vardır.  Yeni sınıf ya da ara sınıf olma durumunuza göre Gençlik Ara Sınıf ya da Gençlik Yeni Sınıf burslarına başvuru yapabilirsiniz.
Öğretmen Çocuğu Bursları:

Bu bursa anne ya da babası (veya ikisi de) Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan/yapmış, Türkiye'deki üniversitelerin lisans/önlisans seviyelerinde öğrenim gören öğrencileri başvuru yapabilir. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, dikey geçiş yapanlar ve hazırlığı bitirip 1.sınıfa başlayacak öğrenciler “yeni sınıf” kapsamındadır. 2.sınıf, 3.sınıf, 4.sınıf ve üzeri sınıfları okuyacak öğrenciler “ara sınıf” kapsamındadır. Yeni ve ara sınıflar için iki ayrı form vardır.  Yeni sınıf ya da ara sınıf olma durumunuza göre Gençlik Ara Sınıf ya da Gençlik Yeni Sınıf burslarına başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru formunu doldururken anne/baba meslek sorularında anne/babanızın öğretmen olduğunu lütfen belirtiniz. Başvuru formunda eklenmesi gereken belgeler kısmında anne veya babanızın (ya da her ikisinin) öğretmen olduğunu gösterir belgeyi eklemeyi unutmayınız. Aksi takdirde bu burs fonuna yaptığınız başvuru geçersiz sayılacaktır.

Forma eklemeniz gereken dökümanlar:  
Ara Sınıflar için: 2018 - 2019 yıl sonu transkripti (e-devletten veya okul sisteminden alınabilir)
Yeni Sınıflar için: ÖSYM Sonuç belgesi (e-devletten veya ÖSYM sayfasından alınabilir)
Tüm Başvuranlar için: Tüm aile fertlerinin gösterildiği Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ( e-devletten alınabilir)
Tüm Başvuranlar için: Anne ve babanın gelir durumunu gösteren belgeler ( İşyerinden onaylı maaş bordrosu, emekliler için emekli aylığını gösterir emekli cüzdanı fotokopisi veya aylığı gösterir hesap ekstresi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise SGK Müdürlüğü'nden gelirsizlik belgesi ve e-devletten gelir gösterir belge alınabilir)
Öğretmen Çocuğu Bursu'na Başvuracaklar için: Anne/babanın öğretmen olduğunu gösterir belge (İlgili kurumdan alınabilir)
Bu belgelerin tamamını başvuru esnasında online olarak forma eklemeniz gerekmektedir. Eklenmemesi durumunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır. 
Formu lütfen kendiniz doldurunuz. Başvuru sonucunuzu kimlik numarası ile sorgulayacağınız için forma yazdığınız TC kimlik numarasının doğru olduğundan emin olunuz.

Forma yazmış olduğunuz bilgilerin (Üniversite başarı sırası, aile geliri, gönüllülük ile ilgili sorular vb.) doğruluğu ile ilgili bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde başvurunuz iptal edilecektir. Lütfen yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olunuz. 

Formda yazılan tüm alanların doldurulması zorunludur. Formu doldururken teknik bir sorun yaşarsanız burs@tog.org.tr adresinden bize ulaşıp destek alabilirsiniz.  
Burslarla ilgili temel bilgilere burs.tog.gen.tr adresine girilerek ulaşabilineceğini hatırlatan Öztanır, ‘’daha detay sorularınız varsa, e-posta adresine yazarak sormanız, hem çalışmalarımızın aksamadan devam edebilmesi için, hem de daha sağlıklı ve net bilgiyi genç arkadaşlarımıza ulaştırmamız açısından önemli. burs@tog.org.tr adresine sorularınızı iletmenizi bekliyoruz.’’ açıklamasında bulundu.