TOKİ Alaçam'da Bilgilendirme Toplantısı yaptı

TAKİP ET

Alaçam'da yapılacak olan 163 dairelik TOKİ Evleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Geyikkoşan  Çok Amaçlı Salonunda  yapılan bilgilendirme toplantısına  Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar , Ak Parti Alaçam  İlçe Başkanı Selahattin Alkan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Cansız, Belediye Birim Müdürleri , TOKİ Pazarlama Sorumluları Adem Erence, Kerim Cihan Kaba , Halk Bankası Şube Müdürü Sadettin Kuru  yanı sıra yüzlerce vatandaşımız katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Alaçam  Belediye Başkanı Hadi Uyar ; “İlçemizde yapılacak olan 163 dairelik TOKi evlerine beklediğimizden daha büyük bir katılım oldu. TOKİ evleri için yaptığımız çalışmalar içerisinde gerekli tüm kurumlardan gerekli olur raporunu almanın mutluluğu içerisindeyiz. İlçemizde bulunan tarihi binaların mimarisi ile uyum içinde bir görüntüye sahip olacak  olan TOKİ evleri  deniz manzarası ve yapılacak  Alaçam-Kızlan Durağan Karayolu çalışmaları ile ulaşım kolaylığı da sağlayacak. "

TOKİ EVLERİ ALAÇAM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

  Daha sonra konuşma yapan TOKİ Başkanlığı Finansman Daire Uzmanı   Kerim Cihan Kaba ; Toki evlerinin yapım aşamasından ödeme koşullarına kadar, vatandaşların akıllarındaki soruları tek tek cevaplayarak, Alaçam halkı için TOKİ evlerinin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Katılımcı sayısı artması ile birlikte TOKİ evlerinin ihale aşamasının hızlanacağını ve en kısa sürede başlayacağını belirtti.

BAŞVURACAK  VATANDAŞLARIMIZIN  DİKKATİNE

2+1 ve 3+1  Daire Başvuruları İçin Genel Şartlar:

Başvuru sahiplerinin Alaçam nüfusuna kayıtlı olması ve ya en az 1 yıl ilçede  ikametinin bulunması gerekmektedir. Başvuru yapanların kendisi ve eşi üzerine(tarla, bağ, bahçe ve işyeri hariç) konut olmaması, TOKİ ile hiç bir ilde konut alışverişinde bulunması göz önünde bulundurulacaktır.

1. 2+1 konutlar için 4 bin lira kayıt ücreti bankaya yatırılacak. Başvuracak kişinin 25 yaşından büyük olması ve haneye giren aylık gelir 4.500 TL üzeri olmayacaktır. Dairenin büyüklüğü 74 m2 ve Ortalama Fiyatı 124 bin TL dir.

2.  "Başvurular sırasında 3+1 konutlar için 6 bin TL  Halk Bankası Alaçam Şubesine  yatırılması,18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Dairenin büyüklüğü109 m2 ve Ortalama Fiyatı 184 bin TL dir.