TSE 77 ilde Araç Kontrol Merkezi kuracak

TAKİP ET

Türk Standardları Enstitüsü Türkiye genelinde, Özel sektör işbirliği ile Samsun dahil 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) kurulmak üzere ihale süreci başlattı.

Türk Standardları Enstitüsü Türkiye genelinde, Özel sektör işbirliği ile Samsun dahil 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) kurulmak üzere ihale süreci başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSE Samsun Belgelendirme Müdür Erol Kaygı, "Türk Standardları Enstitüsü (TSE) olarak; Türkiye genelinde, Özel sektör işbirliği ile; 77 ilde Araç Kontrol Merkezleri (AKM) kurulmak üzere ihale süreci başlatmış bulunmaktayız.İhale sonucunda 77 ilde talipli yatırımcılar ile birlikte kurulacak AKM (Araç Kontrol Merkezlerinde) İlgili mevzuatlar kapsamında Otomotiv sektörü ile ilgili Enstitümüze verilmiş ve/veyaverilecek Kontrol/Muayene,Test (LPG/CNG/LNG Sızdırmazlık , Montaj tespit , ADR Araç uygunluk, Ambulans Araç muayene, AİTM kontrolleri vb.) hizmetleri sunulacaktır.

İHALE YAPILACAK
İhaleyi kazanan yatırımcılarımız TSE’nin yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için altyapı, bina, teçhizat vb. işletme hizmetlerini sunacak olup, teknik hizmetler muayene, kontrol, test vb. TSE tarafından sunulacaktır.
İhale şartnamesine göre; talipliler bir veya birkaç il için teklif verebilecek. İhaleyi kazanan firma 3 yıl süreyle TSE uzmanın yapacağı araç kontrol faaliyeti için işyeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak. Söz konusu firma o ilde ihtiyaç duyulacak yeni AKM’leri de açma hakkına sahip olabilecektir.
Teklif verecek firmaların ilin araç yoğunluğuna göre 80 ila 240 m2 arasında kapalı alanı olan işyerine sahip olmaları veya ön kira sözleşmesinin bulunması, ayrıca söz konusu işyerlerinin sanayi siteleri ve sanayi sitelerine yakın konumda olması gerekiyor.

İHALE ŞARTLARI
Firmaların işyerlerinin uygun bulunması halinde ihaleyi kazanan firma mevcut işinin yanında araç kontrol hizmeti de verebilecek.  İhaleyi kazanan firma kontrol edilen araç başına bir hizmet bedeli alacak.
İhale 1 Kasım’da 01.10.2016 tarihli gazetelerde yayınlanan ihale ilanına göre ihale 01.11.2016 tarihinde gerçekleşecek olup, ihale şartnamelerine www.tse.org.tr adresinden veya TSE müdürlüklerinden ücretsiz olarak erişim imkânı bulunmaktadır.
    İlimizde 300.000 adetin üzerinde, Araç mevcudiyetinin varlığı, hizmet içeriğinin gerekliliğinin ilgili mevzuatlardan kaynaklandığı ve hizmetin Ülkemiz ve Dünyanın en önemli belgelendirme kuruluşlarından olan, Türk Standardları Enstitüsü ilebirlikte ,TSE şemsiyesi altında sunulacağı da düşünüldüğünde, prestijli ve karlı bir yatırım  olacaktır.
Güzide basınımız ve Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederim…"

TSE Samsun Belgelendirme Müdür Erol Kaygı