Tüm Yönleriyle Biyokütle Enerji - Yazı dizisi 7

TAKİP ET

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Dayıoğlu ile konuştuk.

Öğretim üyesi Dayıoğlu ile biyokütleyi konuştuk

EKOSİSTEMİ DENGELEME ÖZELLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Samsun’da toptancı bir karşı çıkışla biyokütle enerjinin de çevreye zararlı olduğu iddiası ortaya atılırken, bilimsel çevrelerden bu iddiayı destekleyen tek bir görüşe rastlanmıyordu. Aksine biyokütle enerjinin çevre dostu olduğu verilerle ortaya konuluyordu. 

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi  Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Dayıoğlu, biyokütle enerjiyi 'yanlış bilgilendirmelerle anlatanların' aksine öylesine olumlu anlatıyor ki; ezber bozan açıklamalarıyla  'Biyokütle enerjiye karşı çıkan ve tepki gösterenlere' adeta ders veriyor.

GELİŞMİŞ ÜLKELER TERCİH EDİYOR

Ankara Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Dayıoğlu'nun 'Biyokütle enerjiyi gelişmiş ülkelerin neden tercih ettiği ve biyokütle santrallerinin ekolojik dengeye verdiği katkılarla ilgili röportajını Pazartesi günü ilgiyle okuyacaksınız. Biyokütle enerjisinin, bölgesel ve ulusal ölçekte, aynı zamanda küresel boyutta düşünüldüğünde sürdürülebilir ekolojik dengeyi sağlama özelliğine sahip olduğunu ileri süren Dr. Öğretim Üyesi Dayıoğlu, bu tip santrallerin bulunduğu bölgede ekosistemi dengeleme özelliğini de anlatıyor. 

Tüm Yönleriyle Biyokütle Enerji Yazı dizisi 7