Türkiye AK Partili Külünk'ün Açıklamalarını Konuşuyor

TAKİP ET

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün 'Başkanlık sistemi ve paralel yapı ile mücadele konusundaki açıklamaları yaygın ve yerel basın ile internet medyasında yankı buldu.Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi" Konferansına konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Samsun'daki konuşmalarıyla Türkiye gündemine oturdu. Paralel yapıyla mücadele sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorunu değildir' sözleri de bir çok ulusal medyada yer buldu. Geniş bir şekilde açıklamaları yayınlandı.

Türkiye’nin birçok ilinde Başkanlık Sistemi hakkında konferanslara konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi Konferansında yaptığı konuşmada Türkiye'de Başkanlık Sistemini anlattı. Külünk, Başkanlık sisteminin istikrarın adı olduğunu belirterek, “Başkanlık sistemi tartışmaları Ankara’dakilerin işi değildir, milletin işidir. Tıpkı Atatürk’ün Anadolu’ya ilk ayak bastığı yerdeki Kuva-i Milliye ruhunun ayağa kalkması gibi. Başkanlık sistemi istikrarın adıdır. Çünkü başkanlık sisteminde istikrarsızlığa izin yoktur" sözleri aynı gün yaygın basında geniş şekilde yer aldı. Dün ise yerel basında internet sitelerinde gündeme geldi.

İşte Külünk'ün  yaygın ve yerel basında ses getiren açıklamalarının yansımaları:

PARALELLE HERKES MÜCADELE ETMELİ

"Samsun'da paralel yapıyla mücadele edilmeli. Bu şehirden paralel yapı ve uzantıları mutlaka temizlenmelidir. Paralel devlet yapılanmasının bütün kirli işleri günyüzüne çıkarılmalıdır. Çıkartmayanlar tarih önünde suçludur ve veballidir. Bu iş sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın meselesi değildir. Devlet tarihimizin en ağır travmasıdır. Ona göre herkes işini iyi yapsın".

 

SAMSUN BİLEREK KİMLİKSİZLEŞTİRİLDİ

"Özellikle Samsun’un birileri tarafından bilerek kimliksizleştirilmiş. Samsun şehrine Amazon şehri yakıştırılmalarının yanlış. Hatta bu ihanettir. Canik bir Selçuklu ve bir Osmanlı ismi olduğunu Türkiye bilmiyor. Bir şehrin kimliği olmalı. Milli mücadelenin başlangıç noktası, Anadolu’nun yeniden ayağa kalkış noktası, Selçuklu'nun, Osmanlı’nın sancak verdiği bu şehrin tarihle barışan kimliğini anlatan ne var? Bu şehri 19 Mayıs, Bandırma Vapuru, Samsun’dan yola çıkış cümlelerini tamamlayacak, bu millet için Anadolu'nun tarihsel derinliğini anlatacak hangi kimlik belgesi var? Şehrinize sahip çıkın.

GENÇ: MESAJLAR DOĞRU ALGILANMALI

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise konferansın ve basında Külünk'ün açıklamalarıyla ilgili çıkan haberlerin ardından yaptığı açıklamada,  AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk’ün katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz “Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi” konulu konferansı oldukça etkili geçtiğini söyleyerek, Türkiye genelinde geniş yer bulması konferansın etkinliğini gözler önüne sermiştir. Milletvekilimiz yaptığı açıklamalarla önemli mesajlar vermiştir.Bu anlamda İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk beyin mesajları doğru ve yerindedir. Herkes bu mesajları doğru algılamalıdır.

 

GENÇ: "KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK"

Yeni bir Milli Anayasanın ve Başkanlık Sisteminin Türkiye için elzem olduğunu ifade eden Genç,"Yeni bin yılın başında ülkemizin 2023'ün hedeflerinin sağlam temeller üzerine oturması için Milli bir Anayasa  ve Başkanlık Sistemi kaçınılmaz bir hale gelmiştir.Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bu uğurda vermiş olduğu mücadeleye bizlerde yerelde düzenlemiş olduğumuz konferanslarla katkı sağlıyoruz.Bu görev hepimizin.Bu yolda boşa harcayacak zamanımız yok.Her platformda vatandaşlarımızı bu tür etkinliklerle bilgilendirmeye ve Yeni Türkiye'nin inşaasında katkı sağlamaya devam edeceğiz."Yeni Türkiye Yolunda"konferanslarımız devam edecektir.Vatandaşlarımızın bu konferanslara ilgileri bizleri mutlu ediyor"dedi.