Türkiye'nin En Prestijli Kursu İlgi Çekmeye Devam Ediyor

TAKİP ET

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunun 3'üncü dönem kapanış ve 4'üncü dönem açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti.

İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB katkılarıyla, İl Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en prestijli aşçılık kursu haline gelen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunun 3’üncü dönem kapanış ve 4’üncü dönem açılış merasimi Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçükosman, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Balcı, STK temsilcileri, Muhtarlar ve Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor kursiyerlerinin katılımıyla gerçekleşti.

BALCI’DAN TEŞEKKÜR

Açılışta konuşma yapan, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Balcı, “Bu kursa başladığımızda bizlerde bu kadar büyük bir etki beklemiyorduk ama şimdi 3. dönemin sonunda görüyoruz ki İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok başta olmak üzere verilen destekler ve harcanan çabalarla büyük bir proje ortaya çıktı. Bizlere desteğini esirgemeyen herkese gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“MEMGE ARTIK İLKADIM’IN BİR MARKASI”

MEMGE kurslarının bir marka haline geldiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kursu bitiren gençler artık iş sahibi oluyor. Bundan sonraki hayatlarında ellerinde altın bilezik var. İş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar çünkü Samsun'da hizmet sektörünün kaliteli yetişmiş elemana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Önemli bir noktaya temas ettik. Bu kursumuz oldukça fazla rağbet gördü. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum ve Türkiye’nin en prestijli kursunda yeni dönemde eğitim görecek kursiyerlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.


KÖKTAŞ “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN ANLAYIŞIMIZIN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ”

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Burası devletimizin insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının merkezi ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği sosyal politikalarının hayata geçmesinin tezahürünü burada görüyoruz. Bazen deriz ya un var yağ var şeker var ama bunu yapacak usta yok aynen Türkiye’nin durumu bu şekildeydi ama bugün sosyal politikalarımızla insanı yaşat ki devleti yaşasın politikalarıyla birçok alanda çığır aşıldı. Bunların en önemlisi de İŞKUR üzerinden ve de Avrupa birliği hibe projeleri üzerinden desteklenen projelerdir. Burada MEMGE kursiyerlerimiz büyük bir özveri ile çalışarak istihdama dahil oluyorlar. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 

KARAASLAN “YÜREKTEN TEBRİK EDERİM”

Ardından söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Böyle güzel organize edilmiş ve anlamlı programda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bir işi, ciddiyetle ve samimi bir şekilde yaptığınız zaman güzel şeyler ortaya çıkıyor. İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok ve İsmail Balcı Başkanımızın emekleri ile burada eşsiz bir kurs ve istihdam kapısı sağlanmış durumda. Tüm kursiyerlerimizi ve eğitenlerimizi yürekten tebrik ederim” şeklinde konuştu.

SAMSUN’DAN TÜM TÜRKİYE’YE USTA YETİŞİYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak; “Bu konuda işine sıkı sarıldığı için ve ortaya güzel sonuçlar çıkarıldığı için Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Balcı’ya çok teşekkür ederim” Bu anlamda böyle projelerin genişleyerek her meslek dalında uygulanması gerekmekte. Bizler bu güzel kurs ortamlarında yetişen gençlerimizin sadece Samsun’da değil Türkiye’nin her yerinde mesleklerini icra edebileceklerini biliyoruz. Başta genç kursiyerlerimiz olmak üzere MEMGE kursunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

MEMGE Kursiyerlerine ve eğitmenlerine sertifikalarının takdim edilmesinin ardından Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunun 3’üncü dönem kapanış ve 4’üncü dönem açılış töreni Samsun İl Müftüsü Veysel Çakının kapanış duasıyla sona erdi.