Türkiye'nin tanıtımına küresel proje

TAKİP ET

Türkiye'nin 2023 vizyonu kapsamında ekonomide ortaya koyduğu hedeflere daha hızlı ulaşabilmesi amacıyla stratejik bir projeye imza atıldı. Şehirlerin uluslararası düzeyde tanıtımında kamu ve yerel yönetimlere büyük kolaylık sağlayan Sector 2023 Türkiye Potansiyellerinin Küresel Tanıtım Projesi tamamlanarak tescillendi.

Çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim adamı ile 15 stratejik araştırma merkezinden uzmanların katkı verdiği Sector 2023 Türkiye Potansiyellerinin Küresel Tanıtım Projesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi muhabiri, Uluslararası Tanıtım Uzmanı ve Kurumsal Firma Danışmanı Araştırmacı-Gazeteci Fatih Yalçıner tarafından hazırlandı. Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, İran ve Tunus’ta tüketiciler üzerine yapılan bilimsel araştırmalar ve fizibilite çalışmaları sonucu 5 yılda hazırlanan proje, marka patentleri ve noter tescilleriyle hukuki güvence altına alındı.

81 İLDE UYGULANABİLECEK

81 ilde devlet, kamu, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen projeler, yatırımlar, hizmet ve faaliyetler ile başta sanayi, tarım ve turizm olmak üzere kentlerdeki sektörel gelişmeler, marka ve ürünlerin yabancı toplumlara başarıyla tanıtılmasını kapsayan Sector 2023 projesi, farkındalık oluşturularak ülke potansiyellerinin ve sektörel avantajların küresel toplumlara tanıtılması açısından ilk olma özelliği taşıyor. Devlet veya kent politikası olarak hayata geçirilmesi halinde projeyle, kısa zamanda hem ülke hem de şehir ekonomilerine önemli katkılar yapılabileceği öngörülüyor.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

Eski adı Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi uzmanları tarafından incelenen projenin ülke tanıtımına ve milli ekonomiye yüzde 100 oranında katkı sağlayacağı belirtiliyor. İlgili bakanlıklarla paylaşılacak projenin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇACAK

Küresel ekonomide global şirketlerin marka ve ürün tanıtımlarına ilişkin uyguladığı tüketici odaklı tanıtım ve satış pazarlama stratejileri incelenerek tasarlanan proje sayesinde şehirlerdeki sektörel potansiyeller ile markalar, daha etkili, verimli, sistemli, profesyonel ve operasyonel düzeyde Dünya kamuoyuna tanıtılabilecek. Aynı zamanda sektörlere canlılık ve heyecan kazandırarak, firmaların küresel pazarlarda rekabet gücünü artıracak. Uzmanlar, yüksek tanıtım maliyetleri altında sıkışan KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları tanıtım eksikliğinin bu alt yapı ile büyük oranda giderilebileceğini ifade ediyor.

YEREL YÖNETİMLERİN İŞİ KOLAYLAŞACAK

Samsun 2023 Sektörel Tanıtım Projesi’nin kamu ve yerel yönetimlerin işini büyük oranda kolaylaştıracağının altını çizen Araştırmacı-Gazeteci Fatih Yalçıner, “Proje, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek kent ekonomisi için topyekün mücadeleyi esas alıyor. Bu güne kadar izlenen tanıtım stratejileri ve çabalar,  şehrimizin sektörel  potansiyellerine beklenen katkıyı sağlayamadı. Biz bu proje ile tanıtım eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Hızlı ve sonuç odaklı bir alt yapı sunuyoruz. Hayata geçmesine yönelik görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bu sistem kurulacak ve fayda sağlayacaktır.” dedi.  

TANITIMDA HEDEF TÜKETİCİ

Fuar katılımları, iş gezileri ve etkinliklerin kentin sanayi ve turizm potansiyellerinin tanıtımına yeterli katkı yapamadığına dikkat çeken Uluslararası Tanıtım Uzmanı ve Kurumsal Firma Danışmanı Araştırmacı-Gazeteci Fatih Yalçıner, bu nedenle proje hedefinin tüketici olduğunu kaydetti. Yalçıner, “Ekonomide hedef kazanmak, büyümek ve gelişmektir. Bu 3 parametreyi sağlayan temel unsur ise tüketicidir. Tüketici satın aldıkça ihracat artmakta,  ihracat üretimi, o da istihdamı tetiklemektedir. Biz de küresel tanıtım projesi ile direk tüketiciyi esas aldık. Şehirlerimizin turizm ve sanayi potansiyellerini, yatırım ve sektörel gelişmeleri uluslararası toplumlara duyurmalı, tanıtmalıyız. Bunu nasıl gerçekleştireceğimizin fizibilitelerini projeyle ortaya koyduk.” şeklinde konuştu

EN ETKİLİ YOL

Projenin yerel yönetim çalışmaları ile şehir potansiyellerinin tanıtımı açısından atılacak en hızlı ve en somut adım olacağının altını çizen Yalçıner, “Samsun’u hedeflerine ulaştırmak, ekonomimizi canlandırmak, ihracatımızı, üretimimizi ve istihdamımızı artırmak, sektörlerin önünü açmak, yerel yönetim yatırımlarımızı, tarım ve turizm potansiyellerimi, marka ve ürünlerimizi uluslararası düzeyde tanıtmak istiyorsak, Samsun Potansiyellerinin Küresel Tanıtım Projesi mutlaka değerlendirilmedir. Küresel tanıtım denildiğinde günümüzde en etkili yol budur. “ ifadelerini kullandı. 

Türkiyenin tanıtımına küresel proje