Türkiye'de bir ilk! Minik sporcular İlkadım'da yetişiyor

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Salonunda düzenlenen 'Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım' Projesi görkemli bir ödül töreni ile sezon finalini gerçekleştirdi.

İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Salonu’nda düzenlenen tören büyük ilgi gördü. “Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” Projesi final yarışları ve ödül törenine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Hak-İş İl Başkanı Ziya Uzun, BenBirSen Şube Başkanı Nurettin Sever, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gökmen Şahin, Kamu Kurumu ve STK temsilcileri, Meclis Üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.


İLKADIM’IN MİNİK SPORCULARI YETİŞİYOR
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un spor projeleri kapsamında başlayan ve anasınıfı çağındaki çocukların sporla tanışmasını hedefleyen proje başladığı günden bu yana büyük bir ilgi görmüştü. Uzman öğretmenler tarafından İlkadım Mete Adanır Spor Salonunda gerçekleştirilen projeye 32 anaokulu ve kreşten 1685 minik öğrenci katıldı. İlçe genelindeki anaokullarının öğrencileri özel servisler ile okullarından alınarak İlkadım Belediyesi Mete Adanır Spor Tesisleri’nde eğitsel oyunlar, temel jimnastik dersleri ve spor faaliyetleri uzman eğiticiler eşliğinde gerçekleştirdi. Minikler gerçekleşen bu etkinliklerde hem spor yaparak hem de eğitici oyunlarla eğlendiler. 


TÜRKİYE’DE BİR İLK
“Gelecek İçin Minik Adım Spor İçin İlkadım” Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza atıldığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Bu projenin kapsadığı yaş açısından büyük bir önemi var. Sporu bir alışkanlık haline getirerek sağlıklı bir nesil yetişmesini amaçlıyoruz. Mete Adanır Spor Salonumuzda Dere Bahçe Sosyal Tesislerimizde, kısa zamanda yapımını tamamladığımız halı saha ve spor alanlarımızda binlerce evladımızı spor ile buluşturuyoruz. Bu projede İlkadım sınırlarını aşarak Ulusal anlamda ses getiren ve örnek olan bir proje oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve kaybedeni olmayan bu müsabakadaki minik yavrularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.


İLKADIM BİR SPOR KENTİ OLUYOR
Ödül töreninde konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u spor faaliyetlerine verdiği destek için tebrik ederken; “İlkadım ve Samsun spor anlamında lokomotif olma yolunda hızla ilerliyor. İşitme Engelliler Olimpiyatlarına sayılı günler kala böylesine başarılı ve teşvik edici spor faaliyetleri için bir arada olmak mutluluk verici. Yakın bir süre önce yine Mete Adanır Spor Salonunda Spor Ödülleri projesi için bir araya gelmiştik. Adı Kapalı Spor Salonu olsa bile maalesef bir çok salonda olanın aksine, bu zamana kadar kapıları her zaman Samsunlulara sonuna kadar açık olan Mete Adanır Spor Salonunda yapılan çalışmaları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan Tok