Türkiye'de ilk ve tek bayrak sergisi İlkadım'da

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. Yılının gününde 'Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi' 7'den 70'e herkes tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Koleksiyoner Haluk Perk tarafından biriktirilen ve uzun araştırmalar sonrasında şekillenen Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi, Osmanlı döneminden başlayarak günümüze kadar gelen süreçte ay-yıldızın motif olarak kullanıldığı birçok eserden ve Türk bayrağından oluşuyor. Türkiye’de ilk ve tek olarak İlkadım’da gerçekleştirilen sergi Samsunlular tarafından büyük ilgi ve beğeni gördü. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği sergideki bayrak ve eşyalar ay-yıldızın büyük saygı gördüğünün ve hayatın her alanında yer aldığının da bir ispatı niteliği taşıyor.

HAYATIN HER ALANINDAN ÖRNEKLER

Koleksiyoner Haluk Perk’in özel bir koleksiyonu olan Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi, bayrak, forma, arma, zarf ve hayatın birçok alanında kullanılan eşyalardan oluşan ve ortak noktalarının ay-yıldız motifi olduğu eserler ve eşyalar sergileniyor. Ay-yıldızın Cumhuriyet döneminden öncesinden başlayarak milletin her kesimi tarafından kabul görmüş olduğunun altının çizilmesi sergideki eserlere ayrı bir anlam da katıyor.

HER YAŞTAN ZİYARETÇİ TOPLUYOR

İlkadım Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi” her yaştan ziyaretçi topluyor. Ay-yıldız motifinin işlendiği ve uzun yıllar öncesine ait eşyalar ve formalar büyük merak ve hayranlıkla ziyaret ediliyor.

“BAYRAK MİLLETİMİZİN ORTAK NOKTASIDIR”

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılında hem Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’a hem de Ay-yıldıza olan saygının bir arada yaşandığı serginin büyük anlam ifade ettiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İstiklal Marşı hepimiz için büyük öden taşıyor ve kabulünün 97. yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atmak istedik. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hayırla yad ederken şiirinde de vurgu yaptığı eşsiz bayrağımızın ve ay-yıldızın önemini vurgulayarak gençlerimize anlatmak istedik. Bu düşünce ile Koleksiyoner Haluk Perk’in özel bir koleksiyonu olan Hakimiyet-i Milliye Bayrak Sergisi Türkiye’de ilk olarak İlkadım’da Samsunlu kardeşlerimizle buluşturduk. Bayrak bu aziz milletin ortak noktasıdır. Her zorlukta bu nokta etrafında tek yürek olmayı başarmış olmak hepimizin gururudur. Bu düşüncelerle sergimize ilgi gösteren tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Samsun haber