TÜYAP Tarım Fuarı açılıyor

TAKİP ET

5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 'onur konuğu' olan Samsun'un Vezirköprü İlçesi, başta kenevir olmak üzere bütün tarımsal ve yöresel ürünleriyle 25 - 29 Eylül tarihleri arasında görücüye çıkacak.

Samsun Haber - TÜYAP tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan TÜYAP Samsun 5.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 25 - 29 Eylül 2019 tarihleri arasında ÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuarın bu yıl ki onur konuğu ise Türkiye’nin kenevir üretim merkezi olan Vezirköprü İlçesi olacak.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI
Bu yıl beşincisinin gerçekleştirileceği Samsun Tarım Fuarı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve her geçen yıl fuarcılık konusunda büyüme kaydettiklerini belirten  TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, “Samsun Tarım Fuarı; bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarı haline gelmiştir. Yerli ve yabancı büyük firmaların fuarda yer alması, Samsun başta olmak üzere bölgemizin tarım sektöründe önemli bir konumda bulunduğunun göstergesidir” dedi.

YURT DIŞINDAN KATILIM 
Samsun Tarım Fuarı ile ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayacağını ifade eden Çamaş, “Tarım Fuarı, başta Samsun ve ilçeleri olmak üzere, 30'un üstünde şehirden ziyarete gelen çiftçiler ve sektör temsilcilerinin sektördeki yenilikleri ve teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkan sağlayacak. Bu sene de yeni ürün ve teknolojileri görmek ve ticari fırsatlar sağlamak için tüm çiftçileri ve sektör temsilcilerini fuara davet ediyoruz. Samsun Tarım Fuarı’nda bu yıl 15’in üzerinde ülkeden iş adamı alım heyetlerini ağırlayacağız. Alım heyetleri ve firmaların İkili iş görüşmeleri yapılacağını böylelikle önemli iş bağlantılarının kurulmasında çok etkili olacak” ifadelerini kullandı.

ONUR KONUĞU VEZİRKÖPRÜ 
Türkiye’nin kenevir üretim merkezi olan Vezirköprü’nün fuarda ‘Onur Konuğu’ olacağını açıklayan Çamaş, “Tarım Fuarında Vezirköprü’nün tarımsal ürünleri tanıtılacak, ilçeye özgü ikramlar yapılacak ve özellikle Vezirköprü’nün tarım ekonomisi, tarımdaki geleceği, tarımının verimliliğini artırmak ve geliştirmek için ne yapabilir’ gibi düşünceler masaya yatırılacak” dedi.
Girişin ücretsiz olduğu 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı,  25 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuar, saat 10.00 - 20.00 arasında, son gün ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Kaynak: Samsun Gazetesi