Ulaşımda büyük sorun yaşanıyor

TAKİP ET

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, sel felaketi sonrasında yaraları sarmaya çalıştıklarını belirterek, "Şuanda birinci önceliğimiz vatandaşımızın ulaşım sorunu" dedi.

Sel felaketi sonrasında yol başta olmak üzere içme suyu sıkıntısının da yaşandığı Salıpazarı'nda, Belediye Başkanı Halil Akgül, son durumu değerlendirdi. Akgül, "En büyük sıkıntımız ölenlerin geri gelmemesi.  Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Biz komşu ilçeler ve büyükşehirimizin verdiği destekle birlikte 25 araçla sahada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şuanda birinci önceliğimiz vatandaşımızın ulaşım sorunu" dedi.

ULAŞIM SORUNU HAD SAFHADA

Sel felaketi sonrasında ilçede bütün köy yollarının zarar gördüğünü dile getiren Halil Akgül, "Birinci önceliğimiz, vatandaşımızın ulaşım sorunu. Çünkü vatandaşımızın evinden çarşıya, bahçeye ve pazara ulaşması lazım. Önce çöken topraklar üzerinde çalışma yapıp, daha sonra yol çalışmalarına başlayacağız" dedi.

KÖY YOLLARI PERİŞAN DURUMDA
Yaşan selin bir yılda metrekareye düşmesi gereken rakam 600 kilogram iken bir günde metrekareye 200 kilogram yağmur düşmesinden kaynaklandığını ifade eden Halil Akgül, "Bu da işin boyutunu gösteriyor.  Belediye olarak 500 kilometrelik yol ağımız var ama 400 kilometresi zarar görmüş durumda. Biz hükümetimize güveniyoruz" diye konuştu.

İLÇE MERKEZİNDE SU SORUNU YOK

Vatandaşlarımızın yaralarının sarılacağını kaydeden Akgül, "İçme suyunda ise bu kadar yağıştan sonra tüm şebekelerimizde tahribat oluştu. İlçe merkezimizde içme suyu sorunumuz yok mahallelerimizde sorun olan yerlerde ise SASKİ  tarafından gelen ekipler yardımcı oluyor" dedi.

SALIPAZARI BARAJI MUTLAKA YAPILMALI
Selin meydana gelmesinde Salıpazarı Barajı'nın yapılmamasının etkili olduğu eleştirilerine de yanıt veren Halil Akgül, "Baraj meselesi artık kangren haline geldi. Salıpazarı  Barajı'nın mutlaka yapılması lazım. Çünkü biz her yağmur yağdığında bu kötü rüyaları görüyoruz. Sadece biz değil. Burada en çok etkilenen Terme ilçesi. Salıpazarı'nda dört dere Terme Çayı'nı oluşturuyor. Birinin üzerine baraj yapılacak, diğer üçüne ise sel kapanı yapılacak. Bunların muhakkak hepsisinin birlikte imar edilmesi lazım. Bizim artık bu korkulu rüyayı görmememiz lazım.  Çünkü çok korktuk. Sorunların çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak; samsungazetesi