Ülkücü Kadınlar 19 Mayıs Üniversitesi'nde buluştu

TAKİP ET

Ülkü Ocakları Samsun Asena Birimi 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşam Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Ülkü Ocakları Samsun Asena Birimi 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşam Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında söz alan, Üniversite sorumlusu Umay Hira Bozkurt, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün ! Biliyoruz ki, kadın bir evlat, bir kardeş, bir eş, bir anne, bir komşu, bir dost ve hepsinden önce bir insandır. Kadın, elinin değdiği her yerde bir güzellik olan, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bırakandır.Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır.

Yıllardan beridir bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmuştur. Yeri gelince Tomris olup ülke yöneten, Nene Hatun olup cepheye mermi taşıyan Sabiha olup göklerde bayrağımızı dalgalandıran Songül Yakut olup şehit olan ve Özlem olup tek yavrusunu Fıratını vatan için feda eden Türk kadını her zaman eşitliği, saygıyı, nezaketi hakeder. Fakat günümüzde malesef ki hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zordur.Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir.

Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çoğu zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Bu vesileyle Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. " diyerek sözlerini sonlandırdı.