Umut Olmanın Yaşam Vermenin Duygusu Paha Biçilmez

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Organ Bağışı yürüyüşünde yer aldı.

5 Kasım Pazartesi Günü Samsun’da Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Organ Bağışı yürüyüşünde yer alan Liv Hospital Samsun ailesi “Bağışla, Umut Ol” mesajı verdi. Yürüyüş İlkadım İlçe Müdürlüğü önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay’ın da kurduğu bağış standlarında kan ve organ bağışları gerçekleşti.


Yürüyüşe Halk Sağlığı Başkanı Dr. Selami Arslan, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mehmet Kılınç, Halk Sağlığı Başkan Yardımcı Dr. Hatice Öz, Kamu Hastaneler Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Yalçın Karabacak, Organ Bağışı Bölge Koordinasyon Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yusuf Güney, çeşitli okullar, Liv Hospital Samsun ve kurum temsilcileri de katıldı.

UMUT OLMANIN YAŞAM VERMENİN DUYGUSU PAHA BİÇİLEMEZ
Organ Bağışı Bölge Koordinasyon Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, “ Birilerine yaşam vermek, umut olmak çok önemli ve organ bağışı ile mümkün. Biz bugün farkındalık yaratmak için halkımızla yürüyüş yaptık, organ bağışına dikkat çekmek ve herkesi bilinçlendirmek en önemli görevlerimizden.Bir farkındalık oluşturmak ve topluma organ bağışı nasıl yapılır, dini anlamda, hukuki anlamda ve insani anlamda neler yaşanıyor bunları anlatmamız gerekiyor. Toplumumuzda organ bağışçıları mutlaka artmalı. Konuyla ilgili kişilerin endişelerini, korkularını organ, kan ve doku bağışı hakkında kişilerin bilincini arttırarak yenebiliriz ancak. Toplumumuzu daha çok bilinçlendirecek daha fazla bağışçı sayısına ulaşacağız. Birilerine umut olmanın, yaşam vermenin duygusu paha biçilemez. Bugün bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara ayrıca teşekkür ederiz” dedi.
 

Umut Olmanın Yaşam Vermenin Duygusu Paha Biçilmez