Un Sektörünün Sorunları Samsun'da Tartışılacak

TAKİP ET

Samsun, TUSAF'ın koordinasyonunda Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Genişletilmiş Sektör Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Tarım Bakanı Pekdemir'li toplantıya katılacak.

2017 yılında 3.6 milyon ton un ihracatıyla 1 milyar 100 milyon dolar gelir sağlayarak, 5 yıldır Türkiye'nin dünyanın un ihracat şampiyonu olmasında büyük katkı sağlayan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), üye derneklerinden Karadeniz Un Sanayicileri Derneği (KUSAD) için 28 Eylül Cuma günü Samsun Sheraton Grand Otel'de, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katılımlarıyla 'Genişletilmiş Sektör Toplantısı' düzenliyor.

2 gün sürecekolan kongrede un ve buğdaydaki fiyatlar, lisanslı depoculuk ve Karadeniz havzasındaki tahıl piyasaları un sektörünün uzmanlarınca tartışılacak.

BAKAN PAKDEMİRLİ GELİYOR

28 Eylül Cuma günü saat 10.30'da başlayacak olan kongrede açılış konuşmalarını Karadeniz Un Sanayicileri Derneği Başkanı ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Eren Günhan Ulusoy, Taban Gıda Dış Tic. A.Ş. Kurucu Ortağı Ramazan Dursun, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yapacak.

4 AYRI OTURUM VAR

Aynı gün 1'nci oturumda 2018/2019 Sezonu Ekonomik Beklentiler, 2'nci oturumda Türkiye Lisanslı Depoculuk Sektörüne Genel Bakış ve 3'ncü oturumda ise Hasat Sonrası Türkiye ve Karadeniz Havzası Tahıl Piyasası konuları masaya yatırılacak. 29 Eylül Cumartesi günü de saat 10.00'da Un Sanayicilerine Yönelik Sektör Sorunları'nı Değerlendirme Toplantısı yapılacak. 

Kaynak; hedefhalk