Usta, otizmli çocuklarla buluştu

TAKİP ET

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde otizmli çocuklarla buluştu. Usta, engelli haklarının önemine ve özel eğitimin gerekliliğine vurgu yaptı.

Canik Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya katılan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Usta, daha sonra merkez tarafından yıl içerisinde yapılan etkinlikleri içeren fotoğraf sergisini gezdi. Yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş, eğitime ve okullarına desteklerinden dolayı Başkan Osman Genç ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür etti.

EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Özel eğitim konusunda yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, eğitim kurumlarının sayısı arttıkça eğitimden yararlanan birey sayısının artacağını, bunun da nitelikli eğitimi beraberinde getireceğini ifade etti. Usta, "Otizmin toplumdaki artış oranının yüksek olmasından dolayı aile eğitimleri çok önemli. Otizmli çocuklarımızın eğitiminde bilinçli ailelerle daha çok yol alabiliriz. Bu konuda Canik Belediyesi olarak eğitime en çok yatırım yapan belediyeyiz. Özel eğitim konusunda da Milli Eğitim bünyesindeki kurumlara Canik Belediyesi olarak desteğimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonda da sürecektir" dedi.

ONLARIN DA HAKLARI VAR

Otizm Farkındalık Günü’nde ve bu günle başlayan Farkındalık Ayı’nda engelli haklarının önemine ve özel eğitimin gerekliliğine vurgu yapan Usta “Ülkemizde yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşımız yaşıyor. Neredeyse hepimizin ailesinde veya akrabaları arasında bir engelli var. Her şeyden önce engel türü ve derecesi ne olursa olsun her insanın diğeri kadar yaşam hakkı var. İmkan ve fırsatlardan diğer insanlar kadar faydalanmaya da hakları var. Ancak fiziksel veya zihinsel yetersizliklerden dolayı engeller yaşayan bireyler için bizler gerekli tedbirleri almalı ve onların da sosyal yaşamın içerisine katılmalarını sağlamalıyız. 2 Nisan, Otizme vurgu yapması otizmli bireylerin yaşadıkları sorunları gözler önüne sermeleri açısından farkındalık oluşturuyor. Bu açıdan önemli buluyorum” diye konuştu.

HER ZAMAN HATIRLANMALI

Özverili çalışmalarından dolayı okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür eden Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da, "Özel çocuklarımız toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Otizm, sadece 2 Nisan tarihinde değil, her zaman hatırlanmalıdır. Otizm konusu toplum olarak değer verilmesi gereken bir konudur. Otizmin bilinen tek çaresi eğitim. Bu nedenle otizmli çocuklarımızın eğitimine ne kadar erken başlanırsa ve eğitimde ne kadar uzun süre alınırsa başarı o oranda artacaktır" diye konuştu.