Vali Kaymak 'Devlet önüç madalyası ve beratı'nı şehit ailelerine ve gazilere tevdi etti

TAKİP ET

Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi, 18.01.2018 Perşembe günü saat 14.30'da Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Toplantı salonunda düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Yusuf Kırbıyık tüm şehitlerimiz için  Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Samsun Müftü Yardımcısı Alaattin Kırbıyık dua yaptırdı.

Yapılan duanın ardından Vali Osman Kaymak yapığı konuşmasında, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan değerli aileleri, fedakâr gazilerimiz ve çok değerli yakınları hanımefendiler, beyefendiler. “Devlet övünç madalyası ve beratı tevcih töreni dolayısıyla bir araya gelişimiz, bizler için gurur vesilesidir, Bugün, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilecek asker, polis ve sivil kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum.
Şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle yâd eder; gazilerimize de mücadeleleri ve fedakârlıkları sebebiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Övünç madalyası Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği en üst madalyadır. Sizlere bu madalyayı ve beratı Sayın Cumhurbaşkanımızın adına takdim etmek şahsım için çok müstesna, çok şerefli bir görevdir. Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıklarını düşündüğümüzde devletimiz onlar için ne yapsa haktır, ne yapsa azdır. Esasen, şehitlik ve gazilik, manevi birer paye olarak, hiçbir maddi karşılıkla mukayese edilemez.”dedi.
 Allah yolunda ölümü göze alarak mücadele eden, bu uğurda bedel ödeyen gazilerimizin ecrini, hiç kimsenin, hiçbir faninin tam anlamıyla takdir etmesi mümkün değildir, diyen Vali Osman Kaymak, “Hamdolsun devletimiz, şehitlerimizin geride kalanlarına ve gazilerimize sahip çıkacak imkânlara sahiptir. İnşallah bu imkânları daha da geliştirmek, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve gazilerimizin fedakârlıklarına layık olmak için hep birlikte çalışacağız. En değerli, en vazgeçmeyeceğimiz varlığımız olan hayatımızı uğruna feda ettiğimiz, feda etmeyi göze aldığımız değerlerimize sonuna kadar, hep birlikte sahip çıkacağız. Şehit yakını olmak, gazi olmak sizlere ve bizlere işte böyle büyük bir sorumluluk yüklüyor.
Siz değerli şehit yakınlarımızın yaşadığı acıyı aynı hissiyatlarla anlayabilmemiz belki mümkün değildir, ama millet ve devlet olarak, yaptığınız fedakârlığın çok büyük olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sizleri sevgiyle saygıyla selamlarken, tüm şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Gazilerimize de şifalar diliyorum.”dedi.
 Konuşmaların ardından Vali  Osman Kaymak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen madalya ve beratları şehit yakınlarımıza ve gazilerimize takdim ederek günün anısına onlarla hatıra fotografı çektirdi.
 Programa ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Eşi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk, Dr. Hakan Kubalı, Sezgin Üçüncü, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.