Vali Kaymak'ın 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

TAKİP ET

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.

 Sadece ev hayatında değil iş hayatında ve sosyal hayatta da kendini ispat etmiş olan kadınlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli misyon üstlenmiştir. Bağımsızlığa giden yolda cephede ve cephe gerisinde destansı bir mücadele vererek erkekler ile beraber omuz omuza etkin görevler almışlardır.

       Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Kadınlarımız, savaş hayatında, tarım hayatında, maişet hayatında erkeklerimizle, yarım adım geride kalmayarak yürüdüler’ sözü de kadınlarımıza verilen değerin bir göstergesidir.

       Hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır.

       Devlet olarak son yıllarda kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte kadınlarımızın her açıdan desteklenmesi amacıyla ortak projeler ve çalışmalar yürütmekteyiz. Kadınlarımıza girişimcilik alanında her türlü destek sağlanmakta, bu çerçevede ilimizde pek çok proje ve faaliyet yürütülmektedir.

        Hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız, başta şehit, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.

Osman Kaymak