Vali Şahin, din eğitimine dikkat çekti

TAKİP ET

Samsun Valisi Şahin: "Ortaokul ve liseye geldiğinde eğer çocuklara sağlıklı dini bilgiyi vermezseniz elerinde molotoflarla bu ülkeyi yangın yerine çeviriyorlar"

Samsun Valisi İbrahim İbrahim Şahin, "Ortaokul ve liseye geldiğinde eğer çocuklara sağlıklı dini bilgiyi vermezseniz ellerinde molotoflarla bu ülkeyi yangın yerine çeviriyorlar" dedi.

Şahin, Samsun Müftülüğünce Türkiye Diyanet Vakfı Çok Amaçlı Solunu'nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen "Hz. Peygamber Döneminden Bugüne Cami ve Gençlik" konulu panele katıldı. Panel öncesi konuşma yapan Şahin, toplumda 20. yüzyılın başında bilgisizliğin getirdiği bir sorgulama olduğunu bu durumun yerini bilgiyi dolayısıyla bilinçli bir sorgulamaya bıraktığını ifade etti.

İnsanların artık çok bilgili olduğunu ve din görevlilerinin de artık daha donanımlı olması gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Şimdi insanlar tam tersine çok şey biliyorlar ve çok şey bildikleri için sorular soruyorlar. Onun için de din görevlilerinin bu sorulara cevap verebilecek nitelikte kendilerini donatması, yetiştirmesi ve huzura çıkmaları gerekiyor. Bir diğer konuda özellikle din görevlilerimize görev düşüyor. Bize, yöneticileri, mahalli yöneticilere, belediye başkanlarına veya emrinde çalışanlara. Camilerin son derece nezih mekanlar haline getirilmesi gerekiyor. Bu söylediğim caminin içi ve çevresiyle alakalı. Oraların örnek halde tutulması gerekiyor ki içeriye giren gerek çocuklar, gençler, bizler ve yabancılar  oradan çıkmamayı arzulasın. Yahut oradan çıkmak istemesin."

Yaz Kuran kurslarında en çok çocuk yetiştiren din görevlisinin özendirilmesi yönünde projeler olduğunu dile getiren Şahin, din görevlilerinin söz konusu bu kurslarda Kuran başta olmak üzere dini bilgilerin çocuklara verilebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Açıkçası kendimden empati yaparak bunu söylüyorum. Bir sürü kitap okuduk, eğitim aldık ama o ilkokul çağında yazın okullar kapandıktan sonra aldığımız bilgilerle hala hayatımızı idame ettiriyoruz. O dini bilgiler çerçevesinde dinimizi yaşamaya çalışıyoruz. Onun için çocuklara o dönemde verilecek eğitimin çok önemli olduğu inancındayım. Aksi takdirde, ortaokul ve liseye geldiğinde eğer çocuklara sağlıklı dini bilgiyi vermezseniz ellerinde molotoflarla bu ülkeyi yangın yerine çeviriyorlar. Yahut kontrol edilemez insanlar halini alıyorlar. Onun için olabildiğince radikalizmden çocukları uzak tutan, Allah'a, peygambere doğru dürüst itaat eden, inanan insanları yetiştirmenin yolu küçük yaştan itibaren gene doğru bilgileri vermek. Aksi takdirde daha sonra farklı farklı akımlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz."

KÖTÜ ARKADAŞLAR UZAK TUTUN

İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ise gençlerin arkadaşlarına dikkat etmesi, arkadaş çevresinde oturup kalktıkları insanların kendilerini iyiliğe sevk etmesi, eğer kötülüğe sevk eden arkadaşları varsa terk etmesi gerektiğini belirtti.

Sokak eylemleri ile özellikle sokağa dökülen gençlere yönelik açıklamalarda bulunan Öztürk, "Topluma zarar veren herkes, ölen o gençlerin katilidir. Çıkmaz sokaklarda kaybolan o gençlerimiz öz dinamiklerine sarılmakla ve İslam'a yönelmekle kurtulacaklardır. Gençlik başı boşluk değildir. Gençlik asilik de değildir. İş yerlerini taşlama, arabaları ateşe verme, sokakları işgal değildir gençlik. Gençlik, kişilik bulma davası değildir. Gençlik sorun üretme merkezi ve deşarj olma sorunu değildir. Gençlik giydirilmiş adetlerin, bindirilmiş törelerin, uydurulmuş hikayelerin kabul görmediği yerdir. Bu milletin mutluluğuna savaş açmış olanlar Allah ve resulüne savaş açmış olurlar. Çünkü Allah ve onun resulü insanın mutluluğunu ister" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen panele İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçe müftüleri ile çok sayıda din görevlisi katıldı.



 

    Samsun İl Müftülüğü

    www.samsunmuftulugu.gov.tr/

    T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun İl Müftülüğü Resmi Web Sitesi. ... Dr. Hayrettin ÖZTÜRK İrşat görevlisi olarak hacca gitmiştir. - 16.09.2014 Devamı ...

    ‎Bütün Duyurular - ‎İletişim - ‎Hutbeler - ‎Müftümüz

    samsun müftüsü hayrettin öztürk ile ilgili haberler

    samsun müftüsü hayrettin öztürk

        Samsun müftüsü: Allah'a bağlı nesil istiyoruz

        http://www.iha.com.tr ‎- 2 saat önce

        Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, gençlerin sadece Allah'ın huzurunda eğilmesi gerektiğini belirterek, Allah'a bağlı nesil ...

    samsun müftüsü hayrettin öztürk hakkındaki diğer haberler

    Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK - OMÜ Mezunlar ...

    mezun.omu.edu.tr/tum_liste.php?id=69

    Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK. Samsun İl Müftüsü. İlahiyat Fakültesi. 1964 Yılında Trabzon'da doğdu. 6 yaşında Kur'an'ı hatmetti ve 7 yaşında hafız oldu.

    Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk ile ilgili tüm haberler

    www.sabah.com.tr/index/samsun_muftusu_hayrettin_ozturk

    SAMSUN MÜFTÜSÜ HAYRETTİN ÖZTÜRK HABERLERİ. 'Çocuklarınıza bu isimleri vermeyin'. Yrd. Doç. Dr. Öztürk, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve ...

    Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk Adamı Şam'ın - YouTube

    samsun müftüsü hayrettin öztürk ile ilgili video► 1:32► 1:32

    www.youtube.com/watch?v=yLV75lvzMTs

    29 Tem 2013 - Faruk Tak ÇTV tarafından yüklendi

    Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk Adamı Şam'ın ... Dr.Hayrettin Öztürk ''Hz Peygamber ve Çocuk Eğitimi ...

    Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK Kur'an ...

    samsun müftüsü hayrettin öztürk ile ilgili video► 7:00► 7:00

    www.youtube.com/watch?v=co6BHexJZD0

    24 Oca 2012 - Nurullah ÇİÇEK tarafından yüklendi

    Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK Kur'an-ı Kerim Tilaveti www.canikmuftulugu.gov.tr ...

    Son Dakika Hayrettin Öztürk Haberleri

    www.sondakika.com/hayrettin-ozturk/

    Samsun müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk dövme yaptırmanın İslam dininde kesinlikle caiz olmadığını ve haram olduğunu söyledi. (30 Temmuz 2014 ...

    Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk - Milliyet

    www.milliyet.com.tr/samsun-muftusu-hayrettin-ozturk/

    samsun muftusu hayrettin ozturk haberleri, güncel samsun muftusu hayrettin ozturk haber ve fotoğrafları ile en yeni samsun muftusu hayrettin ozturk gelişmeleri ...

    Samsun müftüsü: Kadınlı-erkekli horon haramdır - Hürriyet ...

    www.hurriyet.com.tr/gundem/26976572.asp

    10 Ağu 2014 - TRABZON'un Şalpazarı İlçesi'nde düzenlenen 195'inci Sis Dağı Yayla Şenliği'nde konuşan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ...

    Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk - İnternet Haber

    www.internethaber.com/haber/Samsun%20Müftüsü%20Hayrettin%20Öztürk

    "Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk" Etiketli Haberler ... Samsun Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu, "Biz ülkücüler, gerekli gördüğümüzde müdahalemizi ...



samsun müftüsü hayrettin öztürk ile ilgili aramalar



samsun müftüsü hayrettin öztürk kimdir



samsun il müftüsü hayrettin öztürk özgeçmişi

samsun müftüsü