Vehbi Akdağ son yolculuğuna resmi törenle uğurlandı

TAKİP ET

Türkiye'nin 1972 Münih Olimpiyatları'ndaki tek madalyasını alan eski milli güreşçi Vehbi Akdağ, Tokat'ta tedavi gördüğü hastanede önceki gün 71 yaşında hayatını kaybetmişti.

Akdağ, köyünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.1972 Münih Olimpiyatları'nda ikinci olarak Türkiye adına madalya alan tek sporcu olan eski milli güreşçi Vehbi Akdağ, gırtlak kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Bir süre Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın girişimleriyle Ankara'da  tedavi gören milli güreşçimiz ardından Tokat'a gitmişti. Vehbi Akdağ Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde önceki gün  sabaha karşı hayatını kaybetti. Evli ve 3 çocuk babası olan Vehbi Akdağ için merkeze bağlı Ormanbeyli köyündeki okulun bahçesinde, öğle saatlerinde cenaze namazı kılındı. Akdağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, köyün adetleri doğrultusunda traktör römorkuyla yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki köy girişinde bulunan mezarlığa götürüldü. Vehbi Akdağ'ın cenazesi gözyaşları
 arasında toprağa verildi.
TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU CENAZEYE KATILDI
Cenazeye Türkiye Güreş Federasyonunu temsilen As Başkan Serdar Çinkılıç katıldı. Ayrıca Türkiye Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa  Aydın'da çelenk gönderdi.
Vehbi Akdağ için düzenlenen cenaze törenine Vali Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Çinkılıç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Cemil Çağlar, güreşçiler, Akdağ'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.
AİLESİ: VEHBİ AKDAĞ'I GELENEKLERİMİZE UYGUN BİR ŞEKİLDE DEFNETTİK
Cenaze töreninin ardından bazı haber sitelerinde kendilerini üzen haberleri gördüklerini belirten Vehbi Akdağ'ın yiğeni  Murteza Akdağ "Bizim burda cenazeler mezarlığa cenaze aracıyla değil omuzlarda taşınır. Bizlerde babamızı omuzlarda taşıdık. Mezarlığa ise yine adetlerimize uygun bir şekilde traktör ile götürdük. Burada kasıt aramak bizi çok üzdü. Devletimiz, babamızın şanına yakışır bir cenaze töreni düzenledi. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın hem babamın rahatsızlığında hemde cenaze sırasında büyük destek oldular. Ankara'da  tedavisi için Türkiye Güreş Federasyonu hep yanımızda oldu. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz" dedi. 


VEHBİ AKDAĞ KİMDİR ?

1949 Tokat doğumlu Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı. 1971 yılında Avrupa üçüncülüğü elde eden Akdağ, 1972 Münih Olimpiyatları'nda 2'nci oldu. Türkiye'nin o yıl olimpiyatlarda tek madalyasını alarak yıllarca adından söz ettirdi. Vehbi Akdağ, 1974 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak bir kez daha kürsüye çıktı.
 

Vehbi Akdağ son yolculuğuna resmi törenle uğurlandı