Velilerin defter isyanı; ücretsiz verilsin!

TAKİP ET

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların da eğitim masrafları velileri kara kara düşündürüyor. AK Parti ile birlikte ders kitapların ücretsiz verildiğine dikkat çeken veliler defterlerinde devlet tarafından verilmesi talebinde bulundu.

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocuklar okula başladı.
AK Parti ile birlikte ders kitapların ücretsiz verildiğine dikkat çeken veliler defterlerinde devlet tarafından verilmesi talebinde bulundu.

Öğrencilerin okul ihtiyaçları velileri kara kara düşündürmeye devam ediyor. AK Parti ile birlikte ders kitapları ücretsiz verilmesiyle büyük bir dertten kurtulan veliler şimdi de devletin defterleri de ücretsiz dağıtması konusunda talepte buluhdular. 
Özellikle sosyal medyadan çocuklarına verilen defter ihtiyaç listelerini yayınlayanlar, "Öğretmenler kırtasiyelerle ortak mı çalışıyorlar? İlkokul 2.sınıf öğrenci ailelerine ne bu zulüm. Kitap veren devletimiz defter de verebilir" diyerek sersenişte bulundular. 
Hatırlayacağınız üzere AK Parti iktidarı ile birlikte 2003 yılında uygulamaya koyulan ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması velileri büyük bir dertten kurtarmıştı. 
Fakat yıllar geçtikçe artık ders kitap sorunun yerini defterler hatta öğretmenler tarafından istenen araç ve gereçler yerini aldı. Durumdan rahatsız olan velilerde sosyal medyadan hükümete seslendi. Samsun'da da sivri twettleriyle gündeme gelen Çay'lı Hava Sahası adlı kullanıcı da çocuğunun 2. sınıf ihtiyaç listesini yayınlayarak, "Öğretmenler kırtasiyelerle ortak mı çalışıyorlar? İlkokul 2.sınıf öğrenci ailelerine ne bu zulüm. Kitap veren devletimiz defter de verebilir" diye yetkilere seslendi. Gazetenizolsun.com Haber Merkezi - Muratcan KARATAŞ

İşte 2. sınıflar için istenen defter listesi;