Vergi affı için son tarih 31 Temmuz!

TAKİP ET

Bu kadar büyük imkanlara sahip olan vergi affının bir daha gelmeyebileceğini belirten kurum yöneticileri, yapılandırma için vergi dairelerine başvuru süresinin 31 Temmuz'da dolduğunu söylediler.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı, Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Samsun Ticaret Borsası ve Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Vergi ve Sigorta Prim Borcu Yeniden Yapılandırması Bilgilendirme Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlendi. 

Toplantıya katılan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu(STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul vergi borcu olanlara yasa hakkında önemli bilgiler verdi. 
Bu kadar büyük imkanlara sahip olan vergi affının bir daha gelmeyebileceğini belirten kurum yöneticileri, yapılandırmanın son günü 31 Temmuz 2018’dir. Vatandaşlarımızın acele etmesi kendi menfaatlerinedir" dediler.

BU FIRTASI KAÇIRMAYIN

Kanun kapsamında vatandaşlar SGK, vergi ve trafik cezalarının yapılandırabileceği, borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksit yapabiliyor. Peşin ödemek isteyen vatandaşlara da çok cazip imkanlar sunuluyor. Vergi cezaları ve gecikme zamlarının tamamı siliniyor. Kanunda ayrıca, devlete olan vergi borçları, çeşitli idari para cezaları, belediyelere olan atık su bedeli, su alacakları gibi bir takım borçlar ile sivil toplum örgütünün alacaklarından oluşmaktadır. Vergilerin de tümü neredeyse kapsam içine girmektedir. Trafik para cezaları ve karayolları kaçak geçiş ücretleri gibi borçlarında yeniden yapılandırma şansı doğmuştur.

Ayrıca üniversite öğrencileri ilgilendiren kredi borçlarının yeniden yapılandırmasına şans tanımıştır. Peşin ödeyenlere cazip imkanlar sunulmaktadır.
Haber ve Fotoğraf: Emre İNCE