Vezirköprü'de Çalışmalar Devam Ediyor

TAKİP ET

DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ısalah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk.

DSİ Genel Müdürlüğü vatandaşımızın en hızlı şekilde memba kalitesinde içme ve kullanma suyuna ulaşması için içme suyu tesisleri, içme suyu havzalarını korumak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak adına evsel Atıksu arıtma tesisleri inşa etmekte, tarımsal sulamanın en etkin ve verimli şekilde yaygınlaştırılması için sulama yatırımları gerçekleştirmektedir. Ayrıca direkt yada dolaylı gerçekleştirilen HES’lerle 2003 yılında 26 milyar kilovat saat olan hidroelektrik enerji üretim kapasitesini 2019 yılı Haziran ayı itibariyle 99 milyar kilovatsaate yükseltilmiş böylelikle kaynaklar içinde HES’ler 1. sırayı almış ve son 16 yılda 4.856 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak, arazilerimizin ve yerleşim alanlarımızın taşkınlardan en az zararla etkilenmesini sağlamıştır.


    
DSİ, Samsun’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Samsun ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

“Vezirköprü Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmalarının tamamlanmasıyla 41 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Söz konusu iş kapsamında bugüne kadar, anaboru hattında 30.300 m (Anahat A) CTP Boru, 16.772 m (Anahat B) CTP boru, yedek boru hatlarında 300.000 metre polietilen boru döşenmiştir. Boru döşenen kısımlardaki 300 adet sanat yapısı imalatı tamamlanmıştır. İşletme ve bakım yolları ile drenaj kazı çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

Aydın,’ %50 gerçekleşme sağlanan projenin tamamlanması ile 41 bin 360 dekar alanın sulamaya açılması ile bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini,  yıl içinde iki ürün alması sağlanacak ve sulu tarım ile birlikte ülkemiz ekonomisine yıllık 27.000.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini açıklayarak sözlerini tamamladı.