WhatsApp geri adım atmazsa kullanıcılar uygulamayı silecek! WhatsApp çifte standart mı uyguluyor?

TAKİP ET

WhatsApp Siliyoruz etiketiyle yapılan paylaşım sonrası Twitter'da TT oldu! WhatsApp ın Skandal karar sonrası boykot büyüyor. Kullanıcılar bir bir uygulamayı silip farklı uygulamalar indiriyor. WhatsApp'ın AB ülkelerini "zorunlu güncelleme" kapsamına almamasının "çifte standart" olduğunu belirtiyor.

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı. 
Uzmanlar, WhatsApp'ın AB ülkelerini "zorunlu güncelleme" kapsamına almamasının "çifte standart" olduğunu belirtiyor. WhatsApp'ın tepki çeken kararı sonrası dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanıcılar uygulamayı silmeye başladı. Twitter'da "WhatsAppSiliyoruz" kampanyası birinci sıraya yükseldi. WhatsApp ın Skandal karar sonrası boykot büyüyor. Kullanıcılar bir bir uygulamayı silip farklı uygulamalar indiriyorlar. 


Kısa süre önce WhatsApp gizlilik politikasında değişiklik yaptığını ve kullanıcı verilerinin Facebook'la paylaşılacağını açıkladı. Yeni kullanıcı sözleşmesini kabul eden WhatsApp'ı kullanmaya devam edecek. Fakat sözleşmeye onay vermeyenler ise 8 Şubat'tan itibaren WhatsApp'ı kullanamayacak. Bu durum tüm dünyada büyük tepki çekti.
Türkiye'deki kullanıcılar da WhatsApp'ı protesto etmeye başladı ve Twitter'da "WhatsApp siliyoruz" etiketi birinci sıraya kadar çıktı.

WhatsApp çifte standart mı uyguluyor