Yaralı Karaca'ya Terme Belediyesi'nden yardım eli

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde belediye işçileri tarafından yol kenarında yaralı halde bulunan karaca, milli parklar görevlilerine teslim edilerek veterinerler tarafından tedavi edilmeye başlandı. Karacanın tedavisini yakından takip eden Başkan Kul, 'Hayvanları koruyalım, doğal güzelliklerimize el birliği ile sahip çıkalım' dedi.

Samsun’un Terme ilçesinde belediyede görevli temizlik işçileri Kocaman mahallesinde yol kenarında yaralı bir karaca buldu. Karaca hemen işçiler tarafından ilçenin belediye temizlik şantiyesine getirilerek, Milli parklar yetkililerine haber verildi. Terme belediye başkanı Şenol Kul’da bulunan yaralı karacanın yanına gelerek incelemede bulundu. 
Samsun Orman Müdürlüğüne bağlı Milli Parklar yetkilileri, yaralı karacayı belediye ekiplerinden teslim alarak, Terme ilçesinde bulunan Gölardı Yaban Hayatı koruma sahasına götürdü. Bir aracın çarptığı tahmin edilen karacanın Gölardı tesisinde veterinerler tarafından tedavi çalışmalarına başlanıldı. 
GÖREVLİLERDEN UYARI
Gölyazı-Gölardı tesisinde görevliler tarafından güvenle bakılacak olan karaca, daha sonra tekrar doğaya kazandırılacak. Son dönemde bölgede artan karaca popülasyonu özellikle fındık tarlalarında barınıyor. Görevliler yavrulama dönemi olan karacalarla ilgili çiftçilerin daha dikkatli olmaları yönünde uyardı. Fındık tarlalarında yavru halde bulunan karacaların bulundukları yerde bırakılması gerektiğini ifade eden görevliler yavru karacaların anne sütü dışında bakımın çok zor olduğunu vatandaşlar tarafından bulunarak yavru halde tesise getirilen karacaların büyük çoğunluğunun anne sütü olmamasından kaynaklı öldüğünü ifade ettiler.
DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ KORUYALIM
Şenol Kul, karacaların çok narin hayvanlar olduklarını belirterek, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Kul, “Bölgemizde karaca popülasyonu günden güne artıyor. Popülasyonu artan karacalar artık insanlarla daha fazla temas içinde ve vatandaşlarımızın karacaları korumak adına daha dikkatli olmaları gerekiyor. Hayvanları koruyalım. Doğal güzelliklerimize el birliği ile sahip çıkalım” diye konuştu.

Terme Belediyesi