Yaralı kuğuya Terme Belediyesi sahip çıktı

TAKİP ET

Terme ilçesi Taşlık mahallesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kuğu, Terme Belediyesi ekiplerince alınarak tedavi edilmesi amacıyla Terme Yaban Hayatı koruma sahasında milli parklar yetkililerine teslim edildi. Kuğunun tedavisini yakından takip eden Başkan Kul 'Hayvanları sevelim ve sevdirelim, onları koruyalım' dedi.

Samsun’un Terme ilçesi Taşlık Mahallesinde yaşayan Ayhan Temiz, evinin bahçesinde gezinirken bulduğu yaralı kuğuyu Terme Belediyesi yetkililerine teslim etti. Göçmen kuşların göç yolunda yer alan Terme, Çarşamba ve Bafra’nın sulak arazilerinde özellikle Aralık ve Ocak aylarında sıklıkla görülen kuğular bilinçsiz avcıların da hedefi oluyor.

“TEMİZ: DAHA BİLİNÇLİ OLALIM”
Terme ilçesinde avcılar tarafından vurulmuş, yaralı halde bulduğu kuğuyu Terme Belediyesini arayarak yetkililere teslim eden Ayhan Temiz, yanına gittiğinde uçamadığını fark ettiği kuğuyu alarak evine getiriyor. Ayhan Temiz, Kendinin bakamayacağını ve ölmesinden korktuğu hayvanı yetkilileri arayarak teslim ediyor. Vücudunda hafif yaralar olduğunu, gören Ayhan Temiz Terme Belediyesini arayarak, belediyeden gelen ekiplere yaralı kuğuyu teslim etti. Temiz avcılardan, kuğu gibi nadir bulunan hayvanlar için daha bilinçli davranmalarını istedi. 

“TEDAVİ EDİLECEK”
Terme Belediyesi yetkilileri tarafından teslim alınan kuğu Terme Gölardı Yaban Hayatını Koruma sahasına getirilerek, Milli Parklar görevlilerine teslim edildi. Ayağında ve Kanadında yara olduğu için uçamayan kuğu yetkililer tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi veterinerlik fakültesine götürülecek.