YEDAŞ Çalışanları Genel Müdür Rıdvan Aktürk'ün Başarısını Kutladı

TAKİP ET

2016 yılının Nisan ayında YEDAŞ Genel Müdürü olarak göreve başlayan ve hizmet bölgesinde hayata geçirmiş olduğu projelerle birçok başarıya imza atan Sayın Rıdvan AKTÜRK, 1 Şubat 2018 tarihinde Çalık Enerji'de CEO olarak göreve başlayacak. Yaklaşık 2 yıllık çalışma sürecinde, elektrik dağıtım kalitesinin artırılması amacıyla birlikte çalıştığı çalışma arkadaşları kendisine 'Hayırlı Olsun' yemeği düzenledi.

2 Yılda Dijitalleşme Yolunda Önemli Projeler Hayata Geçirildi

Sayın Rıdvan AKTÜRK, YEDAŞ Genel Müdürü olarak göreve başladığı ilk günden bu yana adalet, ahlak, itibar, farklılıklara saygı, dayanışma, insan odaklılık ilkeleri doğrultusunda hareket ederek müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar yapılmasına özen gösterdi. Yenilikçi, inovasyona, ekip ruhuna, iş sağlığı güvenliği kurallarına önem veren bir yaklaşımla, dünyada elektrik dağıtım sektöründe yaşanan gelişmeler, yakından takip edilerek şebeke yapısına uygun olan ve müşteri memnuniyeti yaratacak nitelikteki teknolojilerin iş süreçlerine entegrasyonu sağlandı. Dünyada ve Türkiye’de ilk ve tek olan alçak gerilim şebekesini uzaktan izlemek üzere AGİS geliştirildi. Mevcut OSOS ile bir bütün haline getirilerek, 13.500 dağıtım trafosu ve çıkış kollarında, yaklaşık 150.000 noktada anlık enerji durumu takip edilebiliyor. Alçak gerilim çıkışlarındaki şebekenin akım, gerilim ve güç parametrelerini gerçek zamanlı izleyerek arızanın yerini tespit edebiliyor ve kısa sürede müdahale ediyor. 2017 yılının ilk yarısında, farklı kaynaklardan alınan arıza ve kesinti bilgilerinin daha sağlıklı analiz edilerek hızlı aksiyon alınabilmesi; AGİS, SAP /PM, SCADA, GIS, Smart Feeder üzerinden gelen bilgilerin ilişkilendirilerek kaynağının anında tespit edilebilmesi ve daha hızlı çözüm üretilmesi amacıyla Şebeke Yönetim Merkezleri oluşturuldu. Bu proje ile kesinti süresinde %31 iyileşme sağlandı. Ayrıca saha çalışanlarının, arıza ve kesinti yaşanan bölgeleri anında görerek, malzeme planlamasını ve yol tarifini net olarak belirleyip kısa sürede çözüm üretmesi amacıyla Mobil İş Gücü projesini hayata geçirdi.  Şebeke geliştirme, bakım onarım faaliyetleri için Arıza Onarım Bakım çalışanları sayısını artırarak 876 kişilik bir ekip; araç kapasitesini geliştirerek 276 araçlık bir filo oluşturdu. Her koşulda İş Sağlığı ve Güvenliği’nden sonra müşteri memnuniyeti yaratmak amacıyla Çağrı Merkezi ekibini ve iletişim kanallarını güçlendirdi. Tüketicilerin her türlü talep ve şikayetlerini bildirmesi, planlı elektrik kesintilerinden 48 saat önceden haberdar olması amacıyla YEDAŞ 186 Mobil Uygulamayı devreye aldı.

510 Milyon TL Değerinde Yatırım Hayata Geçirildi

2016-2017 döneminde toplam 510 Milyon TL değerinde yatırım yapan YEDAŞ’ta, özellikle kırsal şebekenin geliştirilmesine ve dijitalleşmeye büyük önem verildi. Ayrıca daha aydınlık, güvenli cadde ve sokaklar için 50.000 adet armatür dönüşümü gerçekleştirildi. Şebeke uzunluğunu ve transformatör kapasitesini artırmakla beraber bu dönemde yaklaşık 5.000 dağıtım trafosu bakımı, 10.000 km enerji nakil hattı bakımını tamamlayarak faydalı ömrünü tüketmiş şebekenin güçlendirilmesi için önemli adımlar attı.

2017 Yılı Teknoloji ve Şebeke Yatırımlarının Olumlu Yansımalarını Aldığımız Bir Yıl Oldu

YEDAŞ çalışanları tarafından düzenlenen “Hayırlı Olsun” yemeğinde yaklaşık iki yılın değerlendirmesini yapan Sayın Rıdvan AKTÜRK, “Bir buçuk yıldan uzun bir dönemde insanın en temel ihtiyaçlarından birisi haline gelen elektriği, kamu hizmeti, insana faydalı olma ve değer yaratma bilinciyle sürekli şekilde sunmaya çalıştık.   Klasik dağıtım şebekesi operasyonundan daha farklı bir dünyaya doğru hızla ilerliyoruz. 2017 yılı bizler için bir süredir yaptığımız teknoloji ve şebeke yatırımlarının olumlu yansımalarını aldığımız, operasyonel hız ve verimlilikte hedeflerimize yaklaştığımız bir sene oldu. Şebekenin iyileştirilmesi, yeni teknolojiler kullanılarak daha kaliteli ve sürekli hizmet sunumu hedeflerimizi aşan sonuçlar almak için hep beraber her türlü yenilikçi fikir ve uygulamalara açık olmaya devam etmeliyiz.  Kurumsal gelişim ve operasyonel hedeflere uygun çalışmalar ile başarılı sonuçlar alacağınıza, başarı çıtanızı daha yüksek seviyelere taşıyacağınıza inanıyorum. Sizlerle beraber çalışmış olduğum için kendimi gerçekten şanslı görüyorum.” dedi.