'Yetkili sendikanın her söylediği lafta kaldı'

TAKİP ET

Türk Enerji Sen Ortak Karadeniz Şube Başkanı Şuayip Deniz Demir, "Teknik ve İdari Çalışanların ek göstergeleri arttırılmalıdır" diyerek, yetkili sendikanın her söylediği lafta kaldığı iddiasında bulundu.

Başkan Şuayip Deniz Demir sendika binasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Toplu Sözleşme Kanunu yasalaştığından bugüne kadar üç Sözleşme imzalanmıştır ve getirdikleri götürdüklerine kıyasla tartışmaya açıktır. Maalesef yetkili sendikanın her söylediği lafta kalmıştır, kalmaya da devam etmektedir. 
Dünyada örneği görülmüş müdür bilemem ama halen Uygulanmayan Toplu Sözleşme Maddeleri bulunmaktadır. 
Hükümet, memurla ilgili her türlü sosyal ve ekonomik hakkın Toplu Sözleşme Masasında görüşülmesi gerektiğini her fırsatta ifade etse de, uygulamayı öyle yapmamaktadır.
Toplu Sözleşme dışında birtakım meslek gruplarına zamlar verilmekte, ek gösterge artışları tasarlanmaktadır.
Biz diyoruz ki madem memurlar bir bütündür, Toplu Sözleşme Masası dışında bir şey konuşuluyorsa tüm memurlar için konuşulmalıdır.
Çalışanların bugün en büyük kanayan yaralarından birisi de Ek Gösterge konusudur. Ek Gösterge; maaşın dışında, özellikle emekli maaşı ve emekli ikramiyesine etki eden önemli bir faktördür.  Sendikamızın Toplu Sözleşmeler öncesi sunduğu taleplerde tüm kamu çalışanlarına ek 800 puan ek gösterge artımı yapılması hususu yer almaktadır. Ancak bu konu maalesef Memursenin farklı gündemlerinden dolayı masada tartışılamamıştır.

ENERJİ İŞKOLUNDA MÜHENDİSİN EK GÖSTERGESİ 4400, TEKNİKERİN 3000, TEKNİSYENİN 2300, İDARİ MEMURUN 3000 PUANA ÇIKARILMALIDIR.
İşkolumuzda Genel İdari Hizmetlerde çalışan üniversite mezunu bir memurun veya bir teknikerin ek göstergesi 2200’dür, yatırımlarla uğraşan bir kurumda teknisyenin ek göstergesi 1500, mühendisin ek göstergesi 3600’dür. Ayrımcılığın kaldırılması ve mağduriyetlerin giderilmesi adına 657 sayılı Kanuna ekli 1 ve 2 Sayılı Cetvellerin düzenlenerek mühendisin ek göstergesi 4400’e; memurun, teknikerin ek göstergesi 3000’e, teknisyenin 2300’e çıkarılması gerekmektedir. 
Madem Toplu Sözleşme takvimi dışında ek zam verilebilip, ek gösterge düzenlenebiliyor, öyleyse bir Torba Yasa yada Kanun Hükmünde Kararname ile Ek Gösterge düzenlemesi yapılmalıdır."

Şuayip Deniz Demir