Yüklenici firma müjdeyi verdi; Viyadükler olimpiyatlara yetişecek

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden Petrol Ofisi ve Örnek Sanayi viyadükleri ile Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşaklarını yapan yüklenici firma Gülsan İnşaat, viyadüklerin olimpiyat oyunları öncesinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yapımına başlandığı günden bugüne gündem olan viyadüklerin olimpiyat oyunlarına yetişip yetişmeyeceği konusunda açıklama yüklenici firmadan geldi. Gülsan İnşaat AŞ. Genel Koordinatörü Necati Özdemir, Petrol Ofisi ve Örnek Sanayi viyadükleri ile Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşaklarının olimpiyat oyunlarına yetişeceğini açıkladı.
Gülsan İnşaat AŞ. Genel Koordinatörü Necati Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

7 AYDA İŞ TESLİMİ
''Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan ve yüklenici firma Gülsan İnşaat San. Tur. Nak. ve Tic. AŞ'nin taahhüdü altında dört adet viyadükte yapım çalışmaları 7 gün 24 saat vardiyalı çalışma ile devam etmektedir. Çalışmaların başlangıcından itibaren Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün yakın takibi, yoğun denetimi ve desteğiyle ve  çalışma işproğramını sıkı takibi ile sözleşme gereği 24 ayda bitmesi gereken çalışmalar 7 ay gibi kısa bir sürede bugünkü aşamaya gelmiştir. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü'nün proje ve ödenek konularındaki desteğiyle de çalışmalar daha hız kazanmıştır.

KURUMLAR YARDIMCI OLDU
Bu çalışmalarımızda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Tekkeköy Belediyesi, SASKİ, YEDAŞ, SAMGAZ, Telekom gibi kurum ve kuruluşlar yardımcı olmuşlardır. 

İKİ VİYADÜK CUMA GÜNÜ AÇILIYOR
Bugün gelinen noktada çalışmaların devam ettiği dört adet farklı seviyeli köprülü kavşaklardan Petrol Ofisi ve Örnek Sanayi viyadükleri Ramazan Bayramı öncesinde 23 Haziran günü trafiğe açılacaktır. Diğer iki viyadük olan Tekkeköy ve Havaalanı farklı seviyeli köprülü kavşaklarının da olimpiyat oyunları öncesinde tamamlanıp trafiğe açılması planlanmaktadır'' dedi.

Gülsan İnşaat AŞ. Genel Koordinatörü Necati Özdemir, yapılan çalışmalarda 38 bin 500 metre betonarme kazık, 1324 adet öngermeli prefabrik kiriş, 138 bin m³ beton ve 22 bin 200 ton demir kullanıldığını ifade etti.

VİYADÜKLER OLİMPİYATLARA YEDİŞECEK