Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, koronavirüs tedbirlerinde son durum!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Köy okulları 15 Şubatta yüz yüze eğitime başlıyor. 8 ve 12. sınıflarda 1 Mart'ta eğitime başlıyor. Eğer vaka artışı olursa tekrar uzaktan eğitime geçilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda koronavirüsle mücadele, sokağa çıkma kısıtlamalarında gevşeme,  aşılama kampanyası, yüz yüze eğitime geçiş süreci ve gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı konuları ele alındığı belirtildi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "Köy okullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim-öğretimin açılması kararını aldık. 8 ve 12 sınıflarda 1 Mart'ta eğitim-öğretim kademeli olarak başlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinemizin bugünkü toplantısında değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde tekrar yaptık. Uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimin sınırlılığını dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Vaka artışının artması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilecek. 8 ve 12. sınıflarda eğitim ve öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlamasına geçilecek."

LOKANTALAR KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnaflarımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz.

Belediyelerden, organize bölgelerin yönetimlerinden il hıfzıssıhha kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum.
Bu duygularla sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla."

Yapılan açıklamalarda hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bir açıklama olmadığından kısıtlamaların aynı şekilde devam ettiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize sürekli yeni eserler kazandırarak hizmet etmek, Türkiye'nin bölgesel çıkarlarını korumak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi. 

"İnşallah çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız."

"Salgına karşı hep birlikte topyekûn bir seferberlik yürüttük."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı