Zabıtaya fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi semineri

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerde 17 ilçeden gelen zabıta ekiplerine fiyat etiketi, satıştan kaçınma, fahiş fiyat ve stokçuluk konularıyla ilgili bilgi verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde 17 İlçe Zabıta Müdürlüklerinden davet edilen zabıta personeli için seminer düzenlendi. Katılımcılara 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında yapılan fiyat etiketi, satıştan kaçınma, fahiş fiyat ve stokçuluk konularıyla ilgili yapılacak olan denetimlerin daha etkin ve verimli yapılması için dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi. 

Bu kapsamda Samsun il genelinde 1284 adet işyerinin denetimi yapıldığı, 80 adet işyeri hakkında eksiklikleri tespit edildiğinden 6502 sayılı kanun gereği işlem yapılmak üzere Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Ticaret Bakanlığı’na bildirildiği ifade edildi. Denetimler kapsamında 7 bin 269 adet ürünün fiyat etiketi kontrolü yapıldığı belirtildi. 

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde haksız ticari uygulamaların önüne geçmek için Büyükşehir ve İlçe Zabıtaları ile tüketicinin korunmasına yönelik olan denetimlerin aralıksız sürdürüleceği kaydedildi. 

Zabıtaya fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi semineri