Havza Belediyesi Elbistan ile kardeş şehir oldu

TAKİP ET

Havza Belediye Meclisi aldığı karar ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi ile kardeş şehir oldu.

Başkan Özdemir; “Elbistan ile ilk günden bu yana oluşan kardeşlik bağlarımızı belediye meclisimizde de almış olduğumuz karar ile resmiyete dökmüş olduk.”dedi.
Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesi tarafından başlatılan, Havzalı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile  hızlı bir şekilde ulaştırılan yardımlar ile Elbistan’la oluşan kardeşlik bağı Havza Belediyesi Meclisi Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan kararla resmileştirilerek Elbistan Belediyesi kardeş şehir olarak ilan edildi.
Elbistan ile ‘kardeş şehir’ olunmasına dair oylamanın tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “ Asrın Felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana Elbistan’a olan yardımlarımız devam etmek. Depremin üslerinden bir olan Elbistan’a ilk yardım tırı ilçemizden ulaştı. Elbistan’da yaraların sarılması için bölgeye araç ve personellerimizi gönderdik. İlimizin sorumluluk alanında olan Elbistan ile ilk günden bu yana oluşan kardeşlik bağlarımızı belediye meclisimizde de almış olduğumuz karar ile resmiyete dökmüş olduk. Bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Havzamıza gelen depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, hayatlarına dokunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünleri de atlatacağız. Bu millet tarih boyunca birliği ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olmuş bir millettir. Rabbim birliğimizi bozmasın. Bu vesile ile bir kez daha yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, afetzede halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”dedi.