Havza OSB'de MESEM tanıtımı

TAKİP ET

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri tarafından Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programı kapsamında Havza Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.


Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen mesleki eğitim çalışmalarını içeren ustalık telafi programı ve Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programını tanıtmak amacı ile Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretime geçen firmaları ziyaret ederek firma yetkilileri ile bir araya geldiler.

Ziyarette Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Mehmet Akif Bilen tarafından işletmelere istihdam alanında devlet teşvikleri ve MESEM programı hakkında kapsamlı tanıtım yapıldı.

Havza MTAL Müdürü Bilen mesleki eğitimde sanayi ile işbirliğinin önemli olduğunu ifade ederek; “ Hem gençlerimizin istihdamı hem de sanayicimizin ihtiyaç duymuş olduğu yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak adına MESEM önemli bir imkan. Tüm sanayicilerimizin bu imkandan faydalanmaları gençlerimiz ve kendileri adına, ayrıca ülkemizin geleceği için kaçırılamayacak bir fırsat.

Ziyarete, Bilen’e okul müdür yardımcısı Serdar Kaan Arslan, Havza Organize Sanayi Bölgesinde Mesleki Eğitim Koordinatörü Dündar Karaoğlu, okulun alan şefleri Mahmut Örnek, Nurettin Ayas, Necati Taşdemir ve Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü özel büro görevlisi Seyit Ahmet Dikmen katıldılar.