Havza Ziraat Odası Başkanı Genç 8 yılı değerlendirdi

TAKİP ET

Genel kurul sürecinin devam ettiği Havza Ziraat Odasında Oda Başkanı Coşkun Genç göreve başladığı 2015 yılından bu yana yapılan hizmetleri değerlendirerek yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Genç; “Projelerimize yenilerini eklemek için bu dönemde başkanlık görevine adayız.”Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek olan Havza Ziraat Odası Genel Kurulu öncesi hazırlıklar yoğun şekilde devam ederken 2015 yılından bu yana Havza Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Coşkun Genç genel kurul süreci ve görevde olduğu 8 yıllık süreci değerlendirdi.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, yapmış olduğu açıklamada Aralık ayında başlayan genel kurul sürecinin sorunsuz devam ettiğine değinerek; “Aralık ayında başlayan genel kurul sürecimizde ilk olarak delege seçimlerimizi tamamladık ve ardından Şubat ayı içerisinde yapılacak olan genel kurulumuz için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.  Delege seçimlerinde üyelerimizin büyük çoğunluğu oylarını kullanarak 4 yıllığına oda başkanlığı ve yönetimini belirleneceği genel kurulda oy kullanacak olan delegelerimizi belirledik. Tüm üyelerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah genel kurulumuzu kazasız belasız tamamlayacağız.” Dedi.Görevde olduğu 8 yılın değerlendirmesinde yapan Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç; “2015 yılında üyelerimizin teveccühü ile yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım ile birlikte görevi devraldık. Göreve geldikten sonra ilk önceliğimiz odamızın fiziki ortamını yenilemek ve her zaman her şeyin en iyisine layık olan çiftçilerimize yakışır modern bir görümüme kavuşturduk. Ardından çiftçilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilme adına odamızda online işlemleri aktif hale getirdik. Yine odamız muhasebesinde online işlemelere entegre ettik. Bunların yanı sıra çiftçilerimizin faydalanabileceği toplantı odası, ilaç satış bölümü ve diğer birimlerimizde gerekli düzenlemeleri yaparak çiftçilerimizi hak ettikleri hizmet ile buluşturduk.” dedi.Başkan Genç bu güne kadar vermiş oldukları sözlerin tamamın yerine getirdiğini belirterek; “Vaat ettiğimiz gibi şuan verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik, odamıza 1 mühendis alacağız demiştik 4 mühendisimiz çiftçimiz için çalışıyor. Tüm sistemler online ve bilgisayar üzerinden hizmet verilmekte olup, hak ve hukuk çerçevesinde kayırmacılık veya kimseye ayrımcılık tanımadan her üyemize eşit hizmet vermeye devam ediyoruz. Görevimizin ikinci 4 yılında ise araç parkurumuzu yenilemek için çalıştık odamıza bir hizmet araç alımı, taş toplama makinesi, fidan ekim makinesi, silajlık paketleme makinesi ve traktör kazandırdık. Bölgemiz için büyük önem arz eden silaj paketleme tesisini hayata geçirdik. İlk döneme göre Havza’da bu sene silaj paketleme sayısı iki katına çıktı buda hayvancılık yapan üreticimiz açısından olumlu bir gelişme olarak bizlere yansımaktadır” dedi.Göreve geldiklerinde odanın geçmişten kalan borçlarını ödediklerini belirten Başkan Genç; “Mühendislerimiz köy köy vatandaşımızın talepleri doğrultusunda ziyaretler düzenlemekte olup bunun karşılığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Göreve başladığımız günden bu zamana geçen süreçte üyelerimizden aldığımız güç ve cesaretle yatırımlarımızı tamamladık. Olmaz denileni yaparak birçok yeniliği ilçemize ve üyelerimize kazandırdık. ” dedi.

Yeni dönem için hazır olduklarını belirten Coşkun Genç; “Projelerimize yenilerini eklemek için bu dönemde başkanlık görevine adayız. Yeni dönemde başladığımız işleri bir üst perdeye taşımak için çalışacağız. Şuan ilk hedefimiz mısır kurutma tesisinin ilçemize kazandırılmasıdır. Geçen süreçte odamızın kaynaklarını odamıza yeni imkanlar sağlamak için kullandık. Samsun ilçeleri arasında üye ve olanak sayısı bakımından çok üste olan odalarımız arasında yatırıma en önem veren bir konuma geldik. Havza’da sunulan birçok hizmet diğer ilçelerimizde sunulmamaktadır. Bu başarıyı üyelerimizin hakkını koruyarak ve onlardan aldığımız cesaret ile yapılan yatırımlar ile sağladık. Yeni dönem için edindiğimiz tecrübeler ile yeni projelerimizi hayata geçirmek için üye ve delegelerimizin oyuna talibiz” dedi.