Hilmi Eker: Projelerim ve gençliğimle hazırım

TAKİP ET

AK Parti Atakum Belediyesi Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Hilmi Eker: 11 Yıl Önce Hayal Ettiğim Atakum İçin Yola Çıktım

AK Parti'den 'Atakum Belediyesi Başkan Aday Adayı' olarak sahaya çıkan Çevre Mühendisi Hilmi Eker, 11 yıl önce 'Cumhuriyetin 100. Yılı'na atıfta bulunarak söylediği "Gelecek Gençlerin Olacak!" sözünü hatırlattı ve ekledi; "Hayalimdeki Atakum için dersime çalıştım. Projelerim ve gençliğimle hazırım."
Samsun'da AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev alan Çevre Mühendisi Hilmi Eker, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde partisinden 'Atakum Belediyesi Başkan Aday Adayı' olarak sahaya çıktı. Özgeçmişi, yerel seçimler öncesi saha çalışmaları ve projeleriyle ilgili HHALK Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulunan Hilmi Eker, hayalindeki Atakum vizyonunu anlattı.
HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ın sorularını yanıtlayan AK Partili Hilmi Eker, 16 yıldır sahadaki en iyi gözlemci olduğunu belirterek, kentin sorunlarına hakim olduğunu, ilçenin röntgenini çektiğini ve projeleriyle Atakum'u yönetmeye talip olduğunu söyledi.
AK PARTİ'DE BAYRAK ASARAK SİYASETE BAŞLADIM
Siyasi hayatına AK Parti'nin gençlik kolları döneminde başladığını belirten Çevre Mühendisi Hilmi Eker, şöyle konuştu; "1983 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldim. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden lisans düzeyinde mezun oldum. Üniversite yıllarında çeşitli sektörlerde çalıştım, sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerde bulundum. Atakum'da ikamet etmekteyim, 'Çevre Danışmanlığı' hizmeti veren bir şirketim var. Siyasi hayata girişim, 2007-2008 itibariyle AK Parti Atakum ilçe gençlik kollarına katılmamla başladı. Yaklaşık 3 yıl kadar gençlik kollarında başkan yardımcılığı yaptım. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'mizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler için gösterdiği vizyon ve hedefler doğrultusunda 2009 yerel seçimlerinde Atakum Belediyesi Meclis Üyeliği adaylığı sıralamasında yer aldım. 2011 yılında Atakum AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevi tevdi edildi. Heyecanla ve azimle 3 yıl kadar bu görevde başarılı çalışmalar yaptık. Seçim kampanyalarında bayrak asmadan alkışlamaya kadar bir çok görev üstlendim."
SAMSUN YÖNETİMİNDE GÖREVLERDE BULUNDUM
Hilmi Eker, "ASKON'da görev aldığım dönemde ikinci başkandım, yüzlerce iş insanıyla güzel diyaloglar geliştirdik. 2018 yılından sonra AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'ın yönetiminde, daha sonra dönemin AK Parti İl Başkanı olan şimdiki Samsun Milletvekilimiz Ersan Aksu'nun yönetiminde İl Başkan Yardımcılığı görevi tevdi edildi. 2 sene boyunca şehrin dinamikleriyle içi içe oldum. Bürokrasi, teşkilat ve iş insanları ayağıyla çeşitli programların organize edilmesi hususunda dönemin il yöneticileriyle yoğun bir mesaim oldu. Yaklaşık 7 yıldır 300 kadar üyesi olan Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şube yönetiminde yer aldıktan sonra 2.5 senedir de Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şube Başkanlığı görevimi yürütmekteyim" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'genç belediye başkanı' adaylarına rol model olduğunu sözlerine ekleyen Hilmi Eker, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu hedefine vugu yaptı.
ATAKUMLULUK RUHUNU GELİŞTİRMELİYİZ
Hilmi Eker, Atakum ilçesi özelinde yaptığı gözlemler ve eksikliklerden bahsederek, "Atakum maalesef kontrolsüz büyüyor. Son dönemde ciddi bir nüfus artışı yaşanmakla beraber, kentleşme ile ilgili gecikmeler yaşanıyor. Bürokrasiden gelen bir kişi olarak bu açığı daha hızlı ve verimli olarak kapatabileceğimizi düşünüyorum. O yüzden bu yola çıktık. En başta gelen eksikliklerinden biri 'Atakumluluk Ruhu'nun tam olarak ilçe insanımızda yerleşmemiş olmasıdır. Gençlerimizde, esnafımızda, çalışan kesimde, emeklilerde kısaca her kesimde 'Atakumluluk Ruhu'nu geliştirmeye gayret edeceğiz. Her şehrin bir ruhu vardır. O ruha istinaden projeler geliştirilmelidir" dedi.
ATAKUM VİZYONU VE PROJELERİ SIRALADI
Atakum Belediyesi'ni yönetmeye neden talip olduğunu anlatan Çevre Mühendisi Hilmi Eker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz projelerimizi 5 ana başlık ve bunların altındaki başlıklar halinde oluşturduk. Kültür ve Sanat, Gençlik ve Spor, Yeni Nesil Belediyecilik ve Teknoloji, Çevre Dostu Belediyecilik, Kent Mimarisi ve İmar. 
DİKKAT ÇEKEN GENÇLİK VE SPOR PROJELERİ
Gençlik ve Spor'da örneğin Atakum halkının yaşam alanını genişletecek olan bisiklet yolları, özel scooter yolları gibi çalışmalar planlıyoruz. Her yıl 1000 gencimize profesyonel olarak yazılım ve siber güvenlik kursları açarak meslek edinmelerini sağlayacağız. Yine ilçemiz sahilinde plaj voleybolunu geliştirerek, uluslarlararası turnuvalar düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz ve gençlerimizi için su sporlarına teşvik edeceğiz. Dağ yürüyüşleriyle ilgili profesyonel alanlar oluşturacağız. E-Spor projemiz olacak. Dijital sporu geliştireceğiz."
ATAKUM'A MÜZE PROJEMİZ VAR
Hilmi Eker, "Her yıl tematik bir yıl olacak. Örneğin Yunus Emre Yılı, Melana Yılı gibi kişileri ön plana çıkaran temalar yerine insandaki güzel hasletleri ifade eden 'Kibarlık ve Nezaket Yılı' gibi 'Özveri ve Dürüstlük Yılı' gibi temalarla ilçemizin ruhunu daha da geliştireceğiz. Yine, uluslararası Heykel ve Sanat Festivalleri düzenleyeceğiz. Atakum'da birkaç tane müze ve ziyaret yeri planımız var. Bu yerleri, şehrimize gelen misafirlerin ve turistlerin görmesi gereken hem eğitici, hem de eğlendirici mekânlar olarak tasarlayacağız. Amfi tiyatro, bale ve dans kurslarımız olacak. Yeni Nesil Belediyecilik ve Teknoloji alanında en başta gelen projemiz ulaşılabilirlik olacak. Herkes tarafından rahatlıkla ulaşılabilen bir 'başkan profilim' olacak" dedi.
KRİZLERİ DEĞİL, OLASI RİSKLERİ YÖNETECEĞİZ
Hilmi Eker, "Vatandaşların taleplerini çözme noktasında aktif sistem kuracağız. E-Belediyecilik Sistemi'ni işlevsel hale getireceğiz. İmarla alakalı projeleri deprem riskini dikkate alarak geliştireceğiz. Bu noktada sloganımızı, 'Krizleri Değil, Olası Riskleri Yöneteceğiz' olarak belirledik. Depreme karşı önlem alabilmek amacıyla hızlıca bilimsel ve gerçekçi imar çalışmalarıyla yeşil alanlarımızı koruma altına alacağız. Alıcıyla köylümüzü buluşturduğumuz zirai tarımsal üretim modeli geliştireceğiz. Her aşamada çiftçimize destek olarak onları ürün hasadı sonunda müşterisiyle buluşturacağız" diye kaydetti.
ANNE VE ÇOCUKLARA ULAŞIM DESTEĞİ
Hilmi Eker, şöyle konuştu; "İklim değişikliği farkındalık projeleriyle hem su yataklarımızın, hem de nehir yataklarımızın korunması anlamında projelerimizi gerçekleştireceğiz. Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak anne ve çocuklarımız için gerekli teşvik ve destekleri sağlayacağız. Ulaşımda kolaylık sağlayan projelerle 0-7 yaş arasında çocuğu olan annelerimiz için ulaşım desteği sunacağız. Çevre Dostu Belediyecilik kapsamında da yeşil mimari projeler, temiz enerji sistemleri, ağaçlandırılmış park alanları gibi projeler öngörüyoruz. Park alanlarımızı büyük ağaçlarla ve geniş alanlarla zenginleştireceğiz. Çevre sağlığı ve temizliğiyle ilgili atık geri dönüşümü çalışmasıyla öncelikle atık azaltma işine ağırlık vereceğiz."
UYGUN FİYATA SOSYAL KONUTLAR
Hilmi Eker, "Kent Mimarisi ve İmar alanında uygun fiyatla sosyal konut projeleri gerçekleştireceğiz. Mezbahane, öğretmenevi, polisevi, modern pazar yerleri, aşevleri gibi tesisler inşa edeceğiz. Evinden çıkamayan vatandaşlarımız için kuaför hizmeti sağlayacağız. Kentsel dönüşümle ilgili gerekli etütleri yaparak risk yönetimiyle birlikte depreme dayanıklı projeler geliştireceğiz" diye konuştu.
Siyasi hayatına AK Parti'nin gençlik kolları döneminde başladığını belirten Çevre Mühendisi Hilmi Eker, "Seçim kampanyalarında bayrak asmadan alkışlamaya kadar bir çok görev üstlendim" dedi.
YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ MESAJI
Atakum Belediyesi Başkan Aday Adayı Hilmi Eker, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere son derece hazırlıklı olduklarını belirterek, 16 senelik saha tecrübesiyle Atakum'un sorunlarını yerinde gözlemleyerek ilçenin adeta röntgenini çektiğini ifade etti. Uzun yıllardır aktif olarak siyasetin, bürokrasinin içinde yer alan bir insan olarak her kesimdeki vatandaşlarla hemhal olduğunu belirtti.
Atakum'da çok geniş bir çevre edindiğine, Atakumluların ilgisini ve sevgisini kazandığına vurgu yapan Çevre Mühendisi Eker, hiçbir ayırım yapmadan her kesime hizmet ulaştıracağını söyledi. Hilmi Eker sözlerinin sonunda "Atakum Bizimle" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Her zaman vatandaşlarımın yanında olacağım" mesajını verdi.
HEDEFİMİ 11 YIL ÖNCE ANLATMIŞTIM
2012 yılında AK Parti Atakum Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptığı sırada Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023 yılına vurgu yapan Hilmi Eker, "Gelecek Gençlerin Olacak!" sözünün arkasında durmaya devam ediyor.
Atakum Belediye Başkan aday adayı Çevre Mühendisi Hilmi Eker, "11 yıl önce o gün söylediğim söz, bugüne dek attığım adımlarda temel bir ilke olmuştur. Gençlerin enerjisi, dinamizmi ve vizyonunu, belediyecilik hizmetlerine yansıtmak en önemli hedefimizdir" dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i gençlere emanet ettiğini söyleyen Hilmi Eker, "Ve şimdi bir genç olarak, Atakum Belediye Başkanlığı adaylığına talibim" sözlerini kaydetti.
HHALK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar'ın sorularını yanıtlayan Hilmi Eker, hayalindeki Atakum vizyonunu, yerel seçimler öncesi saha çalışmaları ve projelerini anlattı.