Hisseli Harikalar Kumpanyası Müzikali Çanakkale'de

TAKİP ET

Haldun Dormen'in unutulmaz eseri 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' müzikali Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale'de seyircisiyle buluştu.

Besteci ve Orkestra Şefi Kıvanç Tepe’nin müzik düzenlemelerini yaparak senfonik orkestraya uyarladığı, Rejisör Şahan Gürkan’ın opera-bale sahnesine taşıdığı, koreografisini Şebnem Şenel’in üstlendiği müzikal şimdi de Çanakkale’de seyirci karşısına çıktı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Bale Sanatçılarının teknik ekiple birlikte, seyirciye muhteşem anlar yaşattığı eserin kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan Tuluk, dekor tasarımını Hakkı Kandır, ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in yazdığı, Hababam Sınıfı filmi müziğiyle gönlümüze taht kuran besteci Melih Kibar’ın bestelediği ve Çiğdem Talu’nun şarkı sözlerini yazdığı bu ünlü müzikal; ilk defa 1980 yılı Mart ayında Egemen Bostancı yapımcılığı ve Haldun Dormen’in rejisiyle seyirci karşısına çıkmış, yalnızca o yıllarda 600’den fazla temsil yaparak tüm Türkiye’yi gezmiş ve Türk halkının büyük beğenisini kazanmıştır. Yıllar içinde birçok kez sahneye taşınan, kayıtları televizyonda yayınlanan, hatta dizisi yapılan müzikal; 30 yıl içerisinde milyonlarca izleyici tarafından tanınan, bilinen, sevilen bir efsaneye dönüşmüştü. Rüya kadro olarak tabir edilen unutulmaz oyuncuları Erol Evgin, Nevra Serezli, Adile Naşit, Kartal Kaan, İlyas Salman, Ayşen Gruda ve Mehmet Ali Erbil’le bir yıldızlar geçidi olarak dönemine damgasını vurmuştu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale ilinde 21 Eylül 2022 akşamı Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde sahnelenen esere çok sayıda protokol üyesi ve Çanakkaleli sanatsever katıldı. Seyircilere hem duygusal hem de keyifli anlar yaşatan eser Çanakkale seyircisi tarafından beğeniyle karşılandı.