Kızılay Havza Temsilciliğinden 'Kızılay'da Bende Varım' projesi

TAKİP ET

Kızılay Haftası Etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörlüğü tarafından 'Kızılay'da Bende Varım' projesi etkinliği düzenlendi.

Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörlüğü tarafından Kızılay Şenlendirme projeleri kapsamında hazırlanan ve Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Merkez Müdürlüğünün paydaş olduğu ‘Kızılay’da Bende Varım’ projesi etkinliği Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Çakıralan Yatılı Bölge Ortaokulunda düzenlendi.
Etkinlik kapsamında ilk olarak okul öğrencilerinin hazırlandığı program gerçekleştirildi. 
Programda konuşan Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu projenin amaçlarını anlattı ve Kızılay’ın çalışmaları hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.
Çörekçioğlu; “Uluslararası Kızılay-Kızılhaç hareketinin etkin bir üyesi olan Türk Kızılay, 1868 yılında dünyadaki ilk Kızılay olarak kurulmuştur. Uluslararası harekete “kızıl ay” amblemini de Türk Kızılay vermiştir. Kızılay, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Topluluğu'nun temel ilkelerini paylaşır. Bunlar; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir. Türk Kızılay Havza Temsilciliği olarak kuruluş ilke ve amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediliyor.”dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunda.
Programın ardından öğrenciler, katılımcılar, Kızılay gönüllüleri ve Gençlik Merkezi çalışanları öğrenciler ile çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler.
Programa Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Çakıralan Muhtarı Ahmet Çavdar, davetliler ve öğrenciler katıldılar.