Kolay İK Talentics'i satın aldı! Kolay İK ne iş yapıyor?

TAKİP ET

Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics'i 2 milyon dolar değerlemeyle satın aldı. Kolay İK bu satın almayla birlikte, 19 ülkede hizmet verdiği 1.800'ü aşkın şirketin işe alım süreçlerini de kapsayacak şekilde uçtan uca bir deneyim sunacak.

Türkiye'nin SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu Kolay İK, işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerlemeyle satın aldı. Çalışanların işe girmeleri ile başlayan insan kaynakları süreçlerinin yönetilmesini sağlayan Kolay İK bu satın almayla birlikte, 19 ülkede hizmet verdiği 1.800'ü aşkın şirketin işe alım süreçlerini de kapsayacak şekilde uçtan uca bir deneyim sunacak.  Yapılan açıklamada Kolay İK’nın yeni yönetim yapılanması da duyuruldu. Buna göre Çağlar Yalı CEO, Tunca Üçer COO, Hakan Özen ise CTO olarak çalışmalarını sürdürecek. 
Türkiye’de 2015 yılında başladığı faaliyetlerini aldığı yatırımlarla büyüten ve İngiltere’den Amerika’ya kadar 19 ülkede kullanılan insan kaynakları platformu Kolay İK; TurkNet, ebebek, Koton, Bilyoner gibi markalara hizmet veren işe alım ve aday takip sistemi Talentics’i 2 milyon dolar değerleme üzerinden satın aldı. Kolay İK bu zamana kadar 1.800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi ile 150 binden fazla çalışanın, izin yönetiminden performans değerlendirmesine kadar tüm insan kaynakları süreçlerini dijital ortamda, entegre bir şekilde yönetmesini sağlıyordu. Satın almayla birlikte artık ilan oluşturma, yetenek havuzu yaratma, aday ve ilgili kişilere takvim gönderme gibi işe alım süreçlerini de kapsayan uçtan uca bir insan kaynakları deneyimi sunulacak.
Yeni yönetim belli oldu, teknoloji ekibi genişledi
Kolay İK, satın almanın ardından yeni yönetim yapılanmasını da açıkladı. Buna göre Talentics’in Kurucu Ortağı Hakan Özen, Kolay İK’nın ortakları arasına katıldı. Kolay İK’nın yeni yapılanmasında şirketin üç ortağından Çağlar Yalı CEO, Tunca Üçer COO, Hakan Özen ise CTO olarak görev aldı. Öte yandan Talentics’in teknoloji ekibi de insan kaynakları alanında yenilikçi ve katma değerli çözümler üretmek için artık Kolay İK bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Yeni katılımlarla birlikte Kolay İK’nın teknoloji ekibi 14 kişiden 21 kişiye toplam çalışan sayısı ise 70’e yükseldi. 
Kolay İK ne iş yapıyor? Türkiye'nin SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu Kolay İK, 2015 yılında kuruldu. Bugün 1.800’den fazla şirkette 4 binden fazla İK yöneticisi ve 150 binden fazla çalışan tarafından aktif olarak kullanılan Kolay İK, şirketlerin kariyer sayfalarını oluşturması ve çalışanların işe alım sürecinden itibaren tüm insan kaynakları süreçlerinin dijital ortamda, uçtan uca yönetilmesini sağlıyor. Kolay İK’nın hizmetleri arasında çalışan özlük bilgilerinin tutulması, izin, maaş, prim, avans ve harcamaların takibi, performans değerlendirme, eğitim, takvim, vardiya ve zimmetlerin yönetimi gibi temel İK süreçleri de bulunuyor. 19 ülkede kullanılan Kolay İK, 6 dil seçeneğiyle sunuluyor. 

Kolay İK ne iş yapıyor? Kolay İK kimin?