Eczacılar pandemide kaybettikleri meslektaşlarını unutmadı!

TAKİP ET

Eczacılar, pandemi sürecinde hayatını kaybeden meslektaşları için mesleğin icra edildiği eczacı odası, eczaneler, hastaneler, üniversiteler, kurumlarda ve ecza depolarında saygı duruşunda bulundu.

Yapılan program hakkında bilgi veren Samsun Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada; "Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının görüldüğünün açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinin üzerinden tam 2 yıl geçti.
11.03.2020 tarihinden bu yana bölgemizde 3 meslektaşımız, 2 eczane teknisyenimiz olmak üzere tüm yurtta 76 meslektaşımızı, 24 Eczane teknisyenimizi ve 2 Oda çalışanımızı bu mücadelede kaybettik.


Covid-19 mücadelesinin ön safhalarında yer alan ve kesintisiz bir şekilde sağlık danışmanlığı ve ilaç temini hizmeti veren birinci basamak sağlık çalışanları olarak, bu mücadelede kaybettiğimiz meslektaşlarımız, eczane teknisyenlerimiz ve oda çalışanlarımızı anmak amacıyla pandeminin ikinci yıl dönümünde 11.03.2022 Cuma günü saat 11:00’de tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak eczacı odamızda ve eczanelerde , hastanelerde, üniversitelerde, kurumlarda ve depolarda önlüklerimizin yakalarına siyah kurdele takarak saygı duruşunda bulunulmuştur."

Eczacılar pandemide kaybettikleri meslektaşlarını unutmadı