Havza'da çiftçilere 22 milyon 500 bin lira hibe desteği

TAKİP ET

11. Çağrı döneminde Ilıca Pazarı olarak 135 çiftçiye proje hazırlayarak başvuru yaptığını ve bu projeden desteklemeye hak kazanan çiftçilere tarımsal makine ve ekipmanların teslimatına başlandığını belirtti.

Havza’da traktör ve tarımsal ekipman satışı üzerine faaliyet gösteren Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti  Müdürü Celaleddin Kurt Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı IPARD programı “Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi” tedbirleri 11. Çağrı döneminde Ilıca Pazarı olarak 135 çiftçiye proje hazırlayarak başvuru yaptığını ve bu projeden desteklemeye hak kazanan çiftçilere tarımsal makine ve ekipmanların teslimatına başlandığını belirtti.
Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti  Müdürü Celaleddin Kurt TKDK tarafından IPARD’ın Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi projeleri kapsamında 11. Çağrı döneminde Samsunda 295 projenin başvuru yapıldığını bunlardan 135 projenin Ilıca Pazarı tarafından hazırlandığını ifade ederek; “  Hazırlanan 135 projemizden 80 adeti onaylandı ve hak sahiplerine tarımsal makine ve ekipmanların teslimatına başladık. Bu güne kadar 45 üreticimize kabul gören projeler kapsamında yaklaşık 400 adet tarımsal makine ve ekipmanların teslimatı adreslerine gerçekleşti.  Onaylanan 80 projemizin maliyeti yaklaşık 24 milyon lira ve projelerimiz yüzde 55 hibeli projeler. 80 projeden ilçemiz çiftçilerimize 13 milyon 200 bin lira hibe kullandırıldı. Değerlendirme süreci devam eden 55 projemizin tutarı ise 16 milyon 500 bin lira ve bu projelerimizden Havzalı üreticilerimiz 9 milyon lira tutarında hibe desteği alacaklar. İnşallah projelerimiz tamamlandığında bölge çiftçimize 22 milyon 500 bin lira hibe kazandırmış olcağız.” Dedi.
Kurt  onaylanan projeler kapsamında römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi, mibzer, gübre serpme makinesi, çapa makinesi gibi 25 farklı tarımsal makine ve ekipmanların teslimatının devam ettiğini belirterek; “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize proje danışmanlığı yapmaktayız. Farklı proje danışmanları ve kendi personelimizden oluşan uzman danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlandırmaktalar. Şirketimizde oluşan proje hazırlama kültürü ve deneyi ile bölge çiftçimizin hizmetindeyiz. “ dedi.
Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti Müdürü Celaleddin Kurt bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek; Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda.  Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat. İşletme olarak toprak işlemeden hasada her türlü her türlü ekipman çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin hizmetindeyiz.  ” diye konuştu.
Ilıca Pazarı Traktör Ltd Şti Müdürü Celaleddin Kurt devletin tarımsal kalkınmaya önemli destekler verdiğini ifade ederek “ Devletimizin sağladığı hibe programları ile çiftçilerimiz daha modern ekipmanlara sahip oldular. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne çiftçilerimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederim. Bizlere güvenerek bizleri bu günlere taşıyan tüm çiftçilerimize ayrıca teşekkür ederim” Dedi.

Havzada çiftçilere 22 milyon 500 bin lira hibe desteği