Koronavirüs vakasının en çok görüldüğü iller

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından en çok koronavirüs vakasının görüldüğü illeri açıkladı. Hastalığın seyrinin her ilde aynı olmadığını belirten Bakan Koca, "Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL'DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI
Türkiye ve İstanbul'daki yoğun bakımların doluluk oranlarını açıklayan Koca, "İstanbul için şu anda yatak yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 59,5. Normal yataklarımızın doluluk oranı yüzde 50,2. Şu an herhangi bir sorunumuzun olmadığını söyleyebiliriz. Türkiye'deki yatak doluluk oranımız yüzde 36,3. Seyrantepe'nin biz hızla devreye girmesini istiyoruz, ihalesi yapılmıştı, yıl sonu olarak hedeflenmişti, daha erken bitmesi için bir çabamız var. Bu hafta Başıbüyük'te hastanemizi açmış olduk, İkitelli Şehir Hastane'mizin bir bölümünü açmış olacağız. Bu anlamda bir sorunumuz yok" dedi.
 
VAKALARIN YÜKSEK OLDUĞU İLLER
Türkiye'de koronavirüsün yoğun olarak görüldüğü illeri de açıklayan Koca, "Hastalıkla Türkiye'nin bütün illerinde mücadele eden bir durumdayız. Hastalığın seyri her yerde aynı değil. Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Rize'nin durumu haritada görülüyor. Özellikle bazı yerlerde ciddi seyrin olduğunu görüyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Bursa'da vakaların yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.
 
TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybedenlerinin sayısının 1006'ya yükseldiğini duyurdu. Koca'nın açıklamasına göre virüse yakalananların sayısı 47 bin 29'a ulaştı.
Koca açıklamasında, "Toplam test sayımız 307 bin 210 oldu. Bugün 30 bin 864 yeni test yaptık. 4 bin 747 yeni vakamız var. Bugün vefat eden 98 vatandaşımızla beraber toplam vefat sayımız 1006 oldu. Bugün iyileşen 281 vakamızla beraber 2 bin 423 hastamız iyileşti." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca