Marketlerdeki maskeler ücretsiz mi? Maske dağıtımı nasıl yapılacak!

TAKİP ET

Maske satışı yasaklandı mı? Eczane marketlerde maskeler ücretsiz mi? Marketlerde maskelerin satışının ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

Marketlerde maskeler ücretsiz mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Maske dağıtımına da değinen Erdoğan 'para ile maske satışı yasak' dedi. Bu açıklama sonrası binlerce kişi para ile maske satışı yasaklandı mı diye sormaya başladı. Peki para ile maske satışı yasaklandı mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında 'Parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir.' dedi. Peki markette maskeler ücretsiz mi? Maske satışı yasak mı?

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;  Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız. Evlerinden dışarı çıkmak zorunda olanlara 3 adımdan yakın mesafede bulunmamalarını istiyoruz. sosyal mesafeye çok dikkat etmeliyiz. Hastanelerimizde tedavi konusunda bir sıkıntımız yoktur. Şu an kadar sağlık hizmetleri ve tedariki bakımından kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yoğun bir çalışmayla Atatürk Havalimanı alanını ve Sancak Tepe'deki havaalanı kısmını da bin odalık hastaneyi yapıyoruz. Bunları süratle 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. "PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi. Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.
Maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı.
Maskeler, PTT kargo ile ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılacak.
Aile üyeleri için maske temin etmek isteyen vatandaşlar, form üzerinde bu bilgileri de dolduracak.
Ücretsiz maske temini, 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşları kapsamayacak.

Cumhurbaşkanlığı sözcüzü İbrahim Kalın ise sosyal medya hesabından, "Koronavirüsle mücadele:
Parayla maske satışı yasaktır. Herkese ücretsiz verilecek.
2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırılacak.
İhtiyaten ilave hastaneler yapılacak.
Sağlıktan gıda ve temizliğe kadar acil ihtiyaç malzemelerinde eksiklik yoktur." mesajını paylaştı.

Maske