Samsun'da süper bulaştırıcı var diyen profesör Samsun için yeni açıklamalar yaptı

TAKİP ET

Samsun'da süper bulaştırıcı olduğunu söyleyen Prof. Doktor Mustafa Çetiner, o sözlerinin ardından ilk kez konuşarak yeni açıklamalar yaptı.

Samsun'da süper bir bulaştırıcı olduğunu ve hamburgercide çalıştığını söyleyerek dikkatleri üzerine çeken Prof.Doktor Mustafa Çetiner, açıklama yaptı.

CNN Türk kanalında yayınlanan Akıl Çemberi programında Samsun'da süper bir bulaştırıcı olduğunu  söyleyerek gündem olan ve Samsun'da bu nedenle panik yaşanmasına neden Prof.Dr. Mustafa Çetiner, sosyal medya sayfasından Süper Bulaştırıcı iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Süper Bulaştırıcı ile ilgili konuşan Mustafa Çetiner, "Kendisi virüsten enfekte olmuş fakat hastalığı farkında olmadan atlatmış, gün içinde çok fazla kişi ile temas halinde olan kişiler süper taşıyıcı olarak adlandırılmaktadır" dedikten sonra önemli mesajlar verdi.

SAMSUN'U SEHVEN SÖYLEDİM AMA..
"27 Mart akşamı katıldığım CNN Türk ekranlarındaki Akıl Çemberi isimli programda süper taşıyıcı olarak adlandırılan bu gruba dikkat çekmek için gün içinde bana resmi olmayan yollarla ulaşan bir bilgiyi evde kalmanın önemini anlatırken paylaştım" diyen İç Hastalıkları ve Kan Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Samsun ismini ise canlı yayında sehven söylediğine dikkati çekti.

RİSKİ AZALTMIYOR
Twitter sayfasından açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Mustafa Çetiner, "Bahsi geçen olayda Samsun şehrinin ismi sehven söylenmiştir. Ancak sonra bana gelen geri dönüşümlerden şaşırdığımı söylemeliyim. Biz şimdi işe nasıl gideceğiz diye soranlar oldu. Zorunlu olmadıkça zaten #EvdekalEvdekal ama zorunluysan bu durum riskini arttırmıyor. Valilik benim de gördüğüm bir sitedeki paylaşımla ilişkili zaten bir açıklama yaptı ve biz de yanıtı aldık. Ama bu haberin doğru olup olmaması riskinizi azaltmıyor. Yanıt vermememin nedeni Samsun halkının ortada koca bir pandemi varken istemeden sarf etmiştim ama sonrasında toparlayamadığım bir sözün bu kadar önemsenmesiydi. Hiç kimseyi zan altında bırakmak istemem, her bulşatırana suçlu muamelesi son derece yanlış bir durum. Üzüntülerimden biri de hakaret içeren paylaşımlardı. Benim muhalif bir hoca olduğum sonucuna nereden vardığınızı da anlamadım. İnandığımı, bildiğimi aktarmaya çalışıyorum. O gün 4 saat o programda sizlere doğru bilgi aktarmaya çalıştım" dedi.

KARA LİSTEYE ALINDIĞIMI YAZANLAR OLDU
'Samsun'da Süper Bulaştırıcı Var' sözleri sonrası hakaretlere uğradığının da altını çizen Mustafa Çetiner, bu konuda da "Bana Samsun'da kara listeye alındığımı yazan Samsunlulara inat, Pandemi sonunda her yıl geldiğim gibi bu yılda Samsun'a geleceğim, Atakum'da yemeğimi de yiyeceğim, 20 yıllık dostlarımı da ziyaret edeceğim.. İyi geceler herkese. Konu kapanmıştır benim için." açıklaması yaptı

VAKA SAMSUN'DA DA VAR
Prof. Dr. Mustafa Çetiner, açıklamasının sonunda ise Korona Virüs'te vaka sayısının 9217 olduğuna işaret ederek, vakanın Samsun'da olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi,
"Bunca açıklamadan sonra bir kaç saat önce söylediklerimin arkasındayım. Ülkede vaka sayısı 9217 oldu. Samsun'da da var. Süper bulaştırıcı olsun veya olmasın, ne fark eder... Türkiye'nin her yerinde hasta var. Bilerek veya sehven veya yanlışlıkla söylesem ne fark eder"
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr

Samsun süper bulaştırıcı