21. Uluslararası Kuşburnu Pestil, Kültür ve Turizm Festivali

TAKİP ET

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığınca düzenlenen festivalin ikinci gününde dut pestili ve pekmezi yarışması yapıldı.

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığınca düzenlenen "21. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Festivali"nin ikinci gününde, yöresel ev yapımı dut pestili ve pekmezi yarışması gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonuyla Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen ve evlerinde geleneksel yöntemlerle üretim yapanların katılabildiği yarışmada, 18 dut pekmezi ve 13 dut pestili jürinin değerlendirmesine sunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları ile pestil üreticisinden oluşan jüri, pekmezde görünüş ve renk, koku ve tat, kıvam ve gözle görülebilir yabancı madde, dut pestilinde ise renk, tat ve koku, görünüş kriterlerini 100 üzerinden puanladı.



Yarışma sonunda dut pekmezinde, aynı aileden yarışmaya katılan Zübeyde Bal birinci, Rafet Gürsel Bal ikinci, Ümeyir Bal üçüncü oldu. Dut pestilinde ise Gönül Kaya birinciliği, Derya Kaya ikinciliği, Rumeysa Bal üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye girenler altınla ödüllendirildi. Belediye Başkanı Ercan Çimen, yarışma sonunda vatandaşlara pestil ikram etti.

Çimen, gelecek yıldan itibaren yarışmaya katılan herkesin pestilini belediye ikramlarında kullanmak üzere alacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dahil tüm misafirlerimize bunu ikram edeceğiz. Amacımız sizlere katkı sağlamak" dedi.